כונדרוסרקומה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

07/04/2008 | 22:04 | מאת: שני

אובחנה אצלי ברגל סרקומה low grade chondrosarcoma הבנתי שזה נדיר בגילי הצעיר מהי ההסתברות שגידול זה ישלח גרורות לריאות ? אשמח לקבל אינפורמציה מפורטת לגבייי הגידול שציינתי תודה מראש שני

אם יש מישהו שיוכל לענות לך על שאלת פה זה ד''ר רוזין ואם זה לא יספק אותך אני ממליץ לחפש באתר של האגודה ואם לא הכי פשוט וכמו שאני עשיתי חיפוש על הסרקומה שלי תרשמי בגוגל בעיברית או אנגלית בדרך כלל זה מוצא המון הסברים מפורטים מאוד ... בברכת בריאות טובה עומר נעים

09/04/2008 | 11:22 | מאת: שני

אז אני מפנה את השאלה לד"ר רוזין

נכון שהגידול אינו שכיח בצעירים, אם כי יש צורה של כונדרוסרקומה שדוקא כן. בכל מקרה המדד החשוב ביותר לקביעת הפרוגנוזה (צפי לעתיד) הוא ה-grade, וב-low grade הסיכויים לגרורות נמוכים והסיכויים להחלמה גבוהים. יותר מ-90% בריאים בתום 5 שנים מהניתוח.

10/04/2008 | 23:24 | מאת: שני

שלום וברכה מכל מה שקראתי, וחקרתי המון על chondrosarcoma הבנתי שהגידול לא רגיש לכימותרפיה והקרנות וצריך רק לסלק את האיזור הנגוע ולקוות לטוב ובנוסף בדרגת הממאירות שלי אובחנה יש סיכוי מצויין להחלים אבל יש שניי דברים שאני לא מבינה ואני אשמח מאוד אם תוכל לענות לי עליהם או לחילופין להפנות אותי לאתר מסויים והם: 1.הריי ההבדל בין גידול ממאיר לשפיר הוא יכולת החדירה של הגידול לגוף בכלל ולמחזור הדםבבדיקות כמו CT וMRI לא ניתן לראות תאים קטנים אז מהי הסיבה שלא עושים בכל זאת כימותרפיה על מנת להרוג תאים שאולי?? מסתובבים בגוף האוליי פה מאוד משמעותי!!!!! 2.ולמה לא מקרינים את האיזור המנותח במטרה למנוע הישנות גידולית כונדרוסרקומה בדרגות ממאירות גבוהות יותר מצריכות הקרנות(קראתי בכמה אתרים) אני ממש מוטרדת מהנושא ואני רוצה תשובות לכל השאלות שלי ויש לי הרבה אשמח אם תעזור לי תודה ושבת שלום משני

15/05/2008 | 02:45 | מאת: איילת

שלום שני, אני לא רופאה, לא כתבתי כאן קודם אבל הרגשתי שאני חייבת להגיב כי גם אצלי אבחנו low grade chondrosarcoma ועברתי ניתוח גדול בשנה שעברה להסרת הגידול. אני מאוד מבינה את מה שעובר עליך, ואת השאלה! עד כמה שהבנתי מהרופאים שמטפלים בי, כשמדובר בlow grade , הסיכוי שהגידול שלח גרורות למקום אחר בגוף הוא קטן כי הגבולות של הגידול ברורים וכשמוציאים אותו אפשר להוציא אותו בשלמותו. נאמר לי שסיכויי ההחלמה במצב כזה הם 90%. מה שכן, גם אמרו לי שלגידולים מהסוג הזה יש נטיה לחזור, לכן צריך תמיד להיות במעקב. כשהייתי בבי"ח אחרי הניתוח מישהו נחמד מאוד אמר לי שבעצם אלה חדשות טובות כי אפילו אם הגידול יחזור שוב, בגלל המעקב יתפסו אותו כשהוא עדיין קטן מאוד ויספיקו להוציא אותו לפני שהוא יספיק לעשות יותר מדי נזק. אני מקווה שאת מרגישה טוב. איילת

17/05/2008 | 02:00 | מאת: שני

אשמח לשוחח איתך איפה היה לך בגוף ואיפה טיפלת? צרי איתי קשר במייל בבקשה [email protected]

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות