שאלה...

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

19/12/2007 | 21:09 | מאת: אלעד ליפשיץ

מזה בדיקת מוח העצם? האם זה דיקור מותני או משהו אחר?

זה סוג של דיקור... אבל לא מותני. דיקור מותני הוא שאיבה של נוזל מחוט השדרה (או הזרקה של תרופות לאותו חלל)- וזה נעשה במחט עדינה. לצורך בדיקת מח העצם יש צורך במחט עבה יותר, שחודרת דרך העצם (לרוב באגן אבל לא רק) כדי להגיע לתוכה- ואז ניתן לשאוב או לקחת ביופסיה. זה יותר כואב- ולכן נעשה בהרדמה- מקומית או לעתים אף כללית (ביחוד בילדים)

20/12/2007 | 00:53 | מאת: מירון

בתור ילד בן 12 וחצי ככמעט 13 כשלקחו לי נוזל מחוט השידרה אולי שמו אמלה אבל הכאב היה עצום שלא יכולתי לעמוד או ללכת כל אותו יום. לא זכור לי שהציעו הרדמה או שאמרו לי על הכאב הצפוי...

היי אלעד, ברוך הבא לפורום. אשמח אם תספר קצת על עצמך.

22/12/2007 | 17:47 | מאת: תומר

אלעד דבר ראשון ברוך הבא אתה מוזמן לספר על עצמך ולשוחח על כל העולה על רוחך :):) תלוי בישביל מה לוקחי מח עצם לתרומה או לביופסיה כי אני יודע שכל אחד זה משהו אחר ממקום אחר לי בתור חולה עשו מעמוד השדרה בהרדמה מלאה את הביופסיה ואת התרומה אני יודע שרק עושים עירוי תת עורי זה מואוד קל שבוע מצוין עומר נעים

24/12/2007 | 10:00 | מאת: תומר

מה זה בדיוק? אפשר לקבל הסבר יותר מורחב כיצד זה מתבצע? אם ברצוני לתרום, מאיזה גיל ניתן, מה כרוך בזה וכו'... תודה!

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות