לוקמיה - 2 שאלות קטנות

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

22/08/2007 | 09:36 | מאת: כריס

יש לי שאלה: בעבר היה לחבר קרוב שלי לוקמיה (סרטן דם) הוא עבר השטלת מוח עצם והחלפת דם בגוף, עבר טיפולים כימוטרפים ועכשיו עברו כבר 5 שנים מאז שהוא נקי (5 שנים עברו מסוף תהליך הכימוטרפיה). כיום הוא לוקח כדורים באופן קבוע כדי לתת לנוגדנים או לחומר הזר (מח עצם והדם) שהושטל לגופו יקבלו את זה.... ואת הכדורים האלה הוא צריך לקחת עד סוף ימיו (לתמיד). השאלה היא האם הלוקמיה יכולה לחזור אליו שוב בהמהלך החיים שלו ? והאם כל התהליך פוגע בפוריות שלו להביא ילדים לעולם מאז הטיפולים האלה ועד היום הזה ? כיום הוא בן 27 אשמח לקבל תשובה בהקדם בנושא. תודה מראש

22/08/2007 | 12:31 | מאת: מירון

עד כמה שאני מבין בזה. מה שפוגע בפוריות זה הטיפול הכימוטרפי וההקרנות. זה גם תלוי בגיל של קבלת הטיפולים. ישנם אנשים שקיבלו כימוטרפיה בצעירותם. התגברו על המחלה נישאו והביאו ילדים. חכה לתשובתו של דר' דני רוזין בנושא. מירון

אכן יש שכיחות לא קטנה של פגיעה בפוריות כתוצאה מהטיפולים ללויקמיה, נהוג להקפיא זרע- האם אתה בטוח שהוא לא עשה זאת? אם לא- לא נותר אלא לבדוק זאת. 5 שנים זה לא מעט זמן "שקט"- הישנות בד"כ קורית מוקדם יותר. יש סכנה גם של גידולים מאוחרים יותר, משנית לטיפולים- אך היא נמוכה.

25/08/2007 | 19:06 | מאת: אביבה

האם ידועים מקרים שבהם הפוריות לא נפגעה לאחר השתלת מח עצם?

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות