שבת שלום

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

14/05/2005 | 00:54 | מאת: שחף

אני מביאה לכן את הדיאלוג האהוב עלי בין שתי דמויות שאחת מהן מייצגת את הטוב והשנייה מייצגת את הרע האם אחד יכול להתקיים אם השני לא קיים? האם אפשר להבחין באחד מהם כשלא מכירים את השני? - באתי אליך, רוח הרע ושליט הצללים, - ענה הנכנס, וירה בוולנד מבט לא-ידידותי מתחת לגבות זעופות. - אם באת אלי, מדוע לא בירכת אותי לשלום, גובה-מיסים לשעבר? – אמר וולנד בחומרה. - מפני שאינני רוצה שתחיה בשלום, - ענה הנכנס במצח נחושה. - אבל תצטרך להשלים עם זה, - חלק עליו וולנד, וגיחוך עיקם את פיו, - בקושי הספקת להופיע על הגג וכבר פלטת שטות, ואומר לך בדיוק במה היא מתבטאת: בנימת קולך. אתה הגית את דבריך בקול כזה, כאילו אינך מכיר לא בצללים ולא ברע. התואיל בטובך לשקול את השאלה: מה היה עושה הטוב שלך אילמלא קיומו של הרע, ואיך היתה נראית האדמה, אילו נעלמו ממנה הצללים? הלוא הצללים מוטלים מעצמים ומאנשים. הנה הצל של חרבי. אבל קיימים גם צללים של עצים ושל יצורים חיים. הרוצה אתה להפשיט את כדור הארץ כולו, לקרוע מעליו את כל העצים וכל חי בגלל הפנטזיה הזאת שלך להתענג על האור העירום לבדו? אתה טיפש. (האמן ומרגריטה/ מיכאיל בולגקוב)

14/05/2005 | 01:12 | מאת: שחף

...בכל זאת, מי אתה? - אני הוא חלק מאותה עצמה, שלעולם רוצה ברע ולעולם עושה רק טוב. (פאוסט/ גתה)

14/05/2005 | 10:34 | מאת: דמעה

שחף מעורר מחשבה...תודה שהבאת לנו את זה...ומישהו חכם (לא זוכרת מי) כתב ש "ללא החושך לי ניתן לראות את הכוכבים" וגם "אם יש צללים סימן שיש גם אור בסביבה" דמעה