אכזבה

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

05/04/2005 | 14:27 | מאת: מותשת

מקווה שזה בסדר לכתוב ככה כאן.. אני פגועה ומאוכזבת מהמטפלת שלי, אחרי תקופה ארוכה שהיא מאד מאד עודדה אותי להיעזר בה אם אני מרגישה רע בין הפגישות, להקדים /להוסיף פגישה, לשתף אותה במה שמציק לי ביחס אליה וכו', בפגישה האחרונה פתאם היא אמרה לי שכל הדברים האלה הם "תוקפנות" ושהיא רוצה להגדיר את המושג הזה מחדש. וכל זה אחרי שכ"כ פחדתי להעזר בה, או לשתף אותה בדברים שהציקו לי ביחס אליה. הבנתי שהיא רוצה בעצם להגיד לי שזה קיים בי בכל מקרה, ושאם אני רוצה לחיות אני חייבת להשתמש ב"תוקפנות" הזו כדי לשרוד. ובכל זאת זה עשה לי כ"כ רע :-( מרגישה מרומה, פתאם כל הנחמדות שלה וההמצאות שלה שם תמיד נכנסה לסימן שאלה אחד גדול. ההגיון והרגש לא מתחברים מבינה בראש, לא יכולה להבין בלב.. :-(

05/04/2005 | 14:43 | מאת: דמעה

כמה שאני מבינה אותך....אולי יש לנו את אותה המטפלת :)))...אני רק יכולה להציע לך מה שאת הצעת לי..לדבר איתה שוב ואלי תראי את הדברים אחרת..בהצלחה..שולחת חיבוק דמעה

05/04/2005 | 15:54 | מאת:

זהו יצר בסיסי מאד אצל בני האדם. מה שאני שומעת ממך זו תחושה של מסר כפול מצד המטפלת איזו תחושה של מעילה באמון. ואת זה דווקא כדאי לפתוח איתה בצורה ישירה ולומר לה. הבנתי ממך שרצוי שאומר מה מציק לי וכשעשיתי זאת חשתי שהדברים התקבלו בצורה לא טובה. האם תוכלי להבהיר לי את העניין? אולי היה זה הסגנון ולאו דווקא התוכן?

05/04/2005 | 21:30 | מאת: מותשת

חיבוק בחזרה

05/04/2005 | 23:51 | מאת:

מותשת יקרה בודאי שזה בסדר לכתוב כאן...זה אפילו מאוד בסדר.... בשביל זה אנחנו כאן!!! לגבי המטפלת.... טיפול כמו שכתבתי לדמעה....הוא לגעת בכאב, בעבר, בפחדים, החרדות....בעצמנו...דרך מערכת היחסים של מטפל מטופל.... דרך היכולת והלמידה שלנו לתת אמון.... אמון....דבר בסיסי שנפגע והפר את האיזון ואת היכולת להאמין לעולם.... והינה פתאום טיפול - צריך להפתח ...לתת אמון...לסמוך על עוד אדם.... וזה קשה כל כך.... כל מעידה קטנה מזעזעת את כל כולך.... ובצדק... כך החיים לימדו אותך.... אני באמת מצטערת על הרגשתך....אך גם ממך אני מבקשת לקחת נשימה עמוקה... לחשוב על עצמך.... על המטפלת... על המסר שהיא ניסתה להעביר לך... האם יש משהו מאחורי....האם הוא רלוונטי או לא? עם כל המחשבות.....הרגשות....ומסקנות....לחזור למטפלת... לדבר איתה על כך... הטיפול הוא האפשרות שלנו לבדוק, לדבר, ולהבין מה קורה לנו במערכות יחסים .... מול דברים שאומרים לנו... מול מסקנות שלנו.. פגיעות שלנו... זה אמור להיות המקום הבטוח בו אפשר לדבר על הכל.... כולל הדברים הלא נוחים- פוגעים בטיפול... יודעת שזה קשה.... בהצלחה וכמובן תעדכני אותנו.. אידה

07/04/2005 | 10:38 | מאת: מותשת

תודה על הדברים שכתבת... כרגע לא מסוגלת להגיב אבל מבטיחה לעדכן בהמשך