האם ישנהקורלציה בין תקיפהמינית להפרעתאישיות גבולית

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

24/12/2004 | 21:33 | מאת: מתוסכלת

כאחת שחוותה על בשרה תקיפות מיניות רבות בחייה ואף אינוס בכפיה וכל מיני מרעין בישין בכל הנוגע למין. האם יתכן כי מקרי התקיפה היוו טריגר להפרעת אישיות גבולית שהתפתחה בבגרותי? המתוסכלת האלמותית.

24/12/2004 | 22:43 | מאת:

מתוסכלת יקרה מצטערת לשמוע על החויות הקשות שעברת והתגובות להן. אני מניחה שאם את שואלת את השאלה לגבי עצמך, הוגדרת כבעלת הפרעת אישיות? בהחלט פגיעה מינית בילדות יכולה להשפיעה על המצב הנפשי, על תגובות וההתמודדויות בכדי להמשיך ולשרוד את התקיפה והטראומה הכל כך קשה. עם זאת הרבה פעמים בעיקר בעבר (אך גם היום) ישנה נטיה להתעלם להגדיר תגובות פוסט טראומטיות כהפרעות אישיות כאלה ואחרות. לעיתים מחוסר ידע או אינפורמציה על המטופלת. אני אציין כי רק ב1980 ניתנה לגטמציה למושג הפרעות לחץ פוסט טראומטיות, התברר שהתסמונת הפסיכולוגית שנמצאה אצל נפגעות אונס, הכאה במשפחה וגילוי עריות היא ביסודה אותה תסמונת שאוובחנה אצל נפגעי מלחמה. (הרמן, 1992). לסיכום כמו שאמרתי לחויות הטראומטיות ישנה השפעה על המצב הנפשי ועל התגובות לאחר הטראומה, חשוב מאוד להבין שאלה תגובות פוסט טראומטיות..."תגובות נורמליות למצב שהוא לא נורמלי". כמוכן חשוב ללכת למטפלת שמתמחה בתחום יודעת ומכירה את הנושא, ואת דרך הטיפול. מקווה שעזרתי ואני כאן אידה

25/12/2004 | 14:33 | מאת: מתוסכלת

אובחנתי באופן קליני וודאי כסובלת מהפרעת אישיות גבולית. לא מדובר בהפרעה פוסט טראומטית כי אם הפרעת אישיות כוללת, המשבשת לי את רוב תחומי החיים: אני שרויה בדיפרסיה לאחרונה, בעלת רפרטואר עשיר בניסיונות התאבדות, תסמיני מזוכיסטיות קלים וכדומה. האם ניתן לנכס את ההפרעה או התפרצוה לתקיפות מיניות קשות בינקותי ובבחרותי? או שהתקיפות הללו היוו טריגר להתפרצות ההפרעה שקיננה וקוננה בי מאז ומעולם?

29/12/2004 | 23:16 | מאת: פיה

אני עברתי הרבה תקיפות בבית ומחוצה לו במשך שנים. פיתחתי הפרעה או הפרעות בתוך האשכול של הפוסט טראומה. אף פעם לא ממש הפסקתי לתפקד ועד לפני כמה שנים אם היו שואלים אותי הייתי מכחישה. פשוט מה שזכרתי עשה לי לא נעים אבל זה לא היה "זה" ובכלל מי שעברה את "זה" היא מאוד מסכנה ולי היה הרבה מזל. רק בטיפול שהגעתי אליו עם הרבה מזל התחלתי להבין מה בעצם עבר ועובר עלי ולמרות שעדיין בכלל לא קל כבר הרבה פחות קשה. וגם הפתולוגיה והתסמינים שלה מציקים פחות. רק הערה אחת: יש גם מטפלים טובים. לא רק מטפלות. ומהנסיון שלי, נשים יודעות להתעלל טוב כמו גברים. לפעמים אפילו יותר טוב. אז זה עניין של אנשים טובים ורעים. המין לא ממש קובע.