שאלה בעייתית - מתנצלת מראש

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

04/01/2005 | 19:06 | מאת: פיה

למה גם כשנפגעות שנמצאות בטיפול ממש טוב הן שואלות שאלות מקצועיות בנות בפורומים שהן בקושי יודעות עליהן משהו ולא את המטפל/ת שלהן? אותי זה מטריד גם כי מציב אותי במצב קשה. ולא מסוגלת לפרט יותר כרגע רק חייבת לומר שלא מדובר על כאן.

04/01/2005 | 21:26 | מאת: L.L.B

אני חושבת (וזו דעתי האישית) שבאיזשהו מקום זה רצון לבדוק את המטפל/ת. משערת לעצמי שהשאלה המקצועית שהועלתה בסופו של דבר כן תעלה בטיפול ואז יוכל המטופל להגיד ש"מישו" אמר לו בדיוק את ההפך וייווצר ויכוח בין המטפל למטופל. המטופל בסופו של דבר יחשוב בינו לבין עצמו: "האם המטפל שלי הוא באמת טוב? האם הוא חכם? ואולי לא...?" מין בדיקה כזו שחושבת שהרבה אנשים עושים... גמני הייתי עושה כך לפעמים. אבל הייתי מקבלת גם את דעת המטפל/ת כחוות דעת נוספת ולפעמים כי הוא הצליח לשכנע אותי בדעתו שלו...

04/01/2005 | 21:42 | מאת:

אכן כדאי לזכור את מגבלות הפורומים והאינטרנט כל עצה או הכוונה היא כמובן מתבססת על מידע חלקי ולא שלם. אני יוצאת מנקודת הנחה שכל אדם לוקח את מה שמתאים לו באותו רגע. ועושה מכל העצות והדעות איזו סינתזה שתשרת אותו בסופו של דבר. אגב, האם בין השורות עולה השאלה של מתן אמון? בהחלט שמחה על ההארה שלך. כל אדם רואה חלק אחר של הפיל, וכדאי לזכור את זה. תודה.

05/01/2005 | 00:49 | מאת: ורד

לדעתי שאלתך לגיטימית מכיוון שכניראה זה קורה לעוד כמה מאיתנו . אני חושבת שללא עידן האינט' אני בחיים לא היתי מעיזה לשאול או להתיעץ בשאלות מקצועיות את חברותיי הפרטיים או חברים מהעבודה שהם לא הכי קרובים לי. האינט' נותן לנו עוד כלי ש"מזכיר" את חדר המטפל ומה שנעשה .מן אשלייה של המשכיות הטיפול והאשלייה ממשיכה כמובן בכך ש"אולי "ניפול על אדם דומה למטפל הטוב והחכם שלנו .ומכוון שעזבנו את השיחה לאחר ארבעים וחמש דקות לא סיימנו ודברים לא ניפתרו ונישארו פתוחים ,ובאינט' אנו כאילו "משלימים" את החסר עד לשבוע הבא בכדי להירגע....

05/01/2005 | 02:05 | מאת: מתוסכלת

יתכן כי בין המטפל למטופלת שוררים יחסי אי- אמון והמטופלת מפקפקת באלמנט כלשהוא שעלה על הפרק, במהלך הטיפול המקצועי שלה, ישנן אף החשות חוסר ביטחון בעצם בחירת המטפל או הליך הטיפול, והן מעוניינות בגיבוי סביבתי וחברתי לבחירתם, בחינת: מתן חוות דעת שנייה מגורמים מומחים יותר או פחות מהמטפל המקצועי שלהם, ובכך לקבל חוות דעת ומתן עצה ספציפית מהאוביקטים האוביקטיבים:-. מחזיקה לך אצבעות. אחותך לצרה.

05/01/2005 | 21:58 | מאת:

פיה יקרה אם הבנתי נכון את שאלתך: את בעצם שואלת אם נמצאים בטיפול בשביל מה צריך לשאול כאן שאלות? או את שאר הבנות? אני חושבת שטיפול טוב הוא טיפול שאכן מאפשר את כל השאלות , אך לא תמיד התשובות מספקות, לא תמיד הן עולות בטיפול...לא פעם מגיעים לטיפול עמוסים..כואבים...מוצפים...ויש צורך לדבר על דברים רבים.... ויותר מכך, לא תמיד תשובה של מטפלת (הטובה ביותר) שווה לתשובה לחברתך שעברה חוויה דומה לשלך... הכוח שיש לתמיכה ולחוויה המשותפת, גדול ושונה מהתמיכה המקצועית... זה לא סותר ... ולהפך...זה רצוי ונחוץ... כל צד נותן מענה שונה.. אידה

06/01/2005 | 08:25 | מאת: פיה

אני מניחה שהתכוונתי יותר לשאלות כמו "אז אתן חושבות שיש לי הפרעה כזאת או אחרת?" אבל מבינה את ההסבר שלך. וגם זו הזדמנות לומר כמה המקום הזה נעים. אחרי הטראומה שהיתה לי במקום אחר שבעט אותי החוצה בלווית נידוי וחרם עם רצף עלבונות לקינוח בגלל שאמרתי את האמת...(כלומר בפורום אחר לנפגעות). פתאום נעים לבוא למקום שמקבל אותי, שהדינמיקה והקצב והטון וההתנהלות והתכנים לא פוצעים כל כך... נעים לדעת שהעזתי שוב ושיכולה להיות גם במקום כזה, חוויה מתקנת.