אונס ודיכאון

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

12/01/2005 | 14:13 | מאת: אמיר

קראתי את ההתיחסויות שלכם ופשוט איבדתי שליטה על הדמעות. אני לא זוכר מתי בכיתי אי פעם. אבל זה בהחלט סייע. למרות הריקנות אני מרגיש יותר רגוע. לגבי ההצעות ללכת לטיפול, אני לא יכול בשום אופן שיהיה תיעוד של טיפול כזה. במעמד התעסוקתי שלי למידע כזה יכולות להיות השלכות תדמיתיות קטלניות ולך תדע, מרגע שהדברים נרשמו, לאן זה יתגלגל. לגבי מצב היחסים שלי עם אשתי. הם היו מצוינים, אני אוהב אותה מאד. מאז המקרה היא חושדת בי שבגדתי. אני לא יכול לספר לה על דבר כזה כי זה יגמור את היחסים בינינו. לא רק האונס אלא שהלכתי לזונה. היא לא תרצה לשכב איתי יותר ואני לא יודע אם לא יותר מזה. אני מנסה לעבוד על עצמי כדי שלאט לאט אוכל למחוק את זה מהזכרון ולחזור לעצמי. הכתיבה כאן בהחלט עוזרת ועל כך תודה.

12/01/2005 | 14:19 | מאת: פיה

אם מישהי הצליחה לגרום לך להרגיש קצת פחות נורא הפורום כבר הצדיק את עצמו. בטיפול פרטי אין תיעוד מהסוג שאתה חושש ממנו. במקרה שלך אם לא היו לך טראומות נוספות לא מדובר גם בטיפול מאוד ארוך. אז למרות שזה לא זול, האלטרנטיבה לא מומלצת... נסה לעיין שוב במאמר ששלחתי לך קישור אליו. אגב, האתר ההוא יכול מקום טוב להתחיל ממנו. האנשים שם ישמחו להפנות אותך אם המיקום לא מתאים לך .

12/01/2005 | 20:59 | מאת: אופיר

קשה להתמודד לבד עם טראומה כזו. שמחה שיכולנו להיות לך לעזר במשהו. מאחלת לך רק טוב. ועוד קישור בנושא הדכאון אולי יהיה לך לתועלת? http://www.aish.com/hfamily/heart/Depression.asp

13/01/2005 | 01:44 | מאת: מתוסכלת

אמיר היקר, לא תוכל לשאת את מסת המעמסה בגפך.. אתה תכרע תחת העומס...תחת הבילבול, התסכול, תחושות האשמה על שהתפתת ללכת לזונה, תשא על גבך את האשמה על האונס שנכפה עליך, על האוננות המתעוררת כשהכל צף וגואה בך ומשתלט עליך- שמחזיר לך את השליטה והכוח שלך כגבר, באמצעים גבריים מובהקים. אומנם אתה גבר חסון וחסין, בעל עמדה ניהולית בכירה, אך נפגעת, הושפלת ורומסו כבודך ואונך, והתערערת: רגשית, נפשית, פיזית ואישיותית. זכור, שעצם ההסתרה מאשתך, גובה ממך מחיר יקר ואנרגיות עצומות ומתישות. ואם אשתך, בנסיבות הקימות ועל פי שיקול דעתך, לא תוכל להיות מעורה במאורע הטראומטי שחווית, ולהיות לך למשענת תומכת, לאחיעזר ואחיסמך, אתה חייב צד ג', מקצועי, טיפולי, שיסיע לך לעבד את החוויה הקשה שעברת עם כל ההשלכות ההרסניות שהיא גובה ממך...על מנת שתשוב לשלוט בחייך ותשיב לך את תחושת הגבריות, הרצון הכן לחיות עם אשתך ולא בצילה, לגבורעליהם, ולהתגבר חרף הכל, ובמיוחד את האמונה והביטחון בעצמך, ביכולתך להמשיך לתנהל זוגיות תקינה ומהימנה...והסרת הכפשת עצמך ויסורי המצפון המקננים בך...ללא הצדקה. שאם לא כן, נישואיך יעלו על שרטון בלהוו הכי, בשל איבוד עצמך לדעת(יתכן אף תרתי משמע), אף ללא ידיעת אשתך על החוויה וההוויה שנקלעת אליה..על לא עוול בכפך... (על אף תחושת האשמה: שפשעת והלכת לרעות בשדות זרים זנותיים..) וכאחות לחוויתך הקשה המסתירה מהוריה ומכל לבל מכריה את החוויות הסיזיפיות, המורבידיות והמלנכוליות שעברתי ועדיין עוברת עקב רקורד האונסים המאוסים והתקיפות המיניות שהותקפתי משחר ילדותי, אוכל לומר לך בוודאות, שבגילוי מוקדם יותר, לגורמים מקצועיים ומוסמכים, הייתי מונעת מעצמי צלקות ומועקות שלעולם לא יגלידו! מעולם לא סגרתי מעגל, ועל כן הייתי פוטנציאל לתקיפות חוזרות ונשנות. הפטר מן החוויה והלכותיה בהקדם האפשרי, על מנת שלא תהא נחלתך ותיוותר בך לדיראון ולא תהא לך לאות קלון, ועל מנת שלא תשפיע על הלך חייך מעתה ואילך, ותגדע לך החלטות חשובות, תשפיע על הכרעות קריטיות ותשבש לך את איכות החיים שהורגלת אליה...ותפר לך את שלוותך ואת האיזון הפנימי והחיצוני שלך.....שימוטט אותך ללא טיפול יסודי וסודי(במקרה שלך) כל המטפלים המקצועיים והמוסמכים, אמונים וחתומים על סודיות רפואית ואתית כלפי המטופל.. כך שאתה חסין מהדלפות וכדומה... לא ללכת לטיפול פירושו לתת ל-3 האנסים את הגושפנקא למעשה המזעזע שבצעו בך, בגופך ובנפשך, זה להעניק להם הכוח הבלתי פוסק לשלוט בך, בחייך, ביחסי האישות והזוגיות שלך, בחיי המשפחה שלך, בעסקים, בך ובכלל. אל נא תתן להם לנצח, ללא הרף! נכתב מנהמת הלב הדואב המתוסכלת האלמותית.