לחיות - בוחרים / טריגר.

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

14/01/2021 | 19:34 | מאת: מתמודדת

יש אנשים שהחיים זה ברור וטבעי להם. ויש שעוברים מסע קשה מאוד. עד שמבינים שצריך לבחור כל יום ורגע לחיות. במלא מובן המילה. לומר דיי לכאב. דיי לקושי. דיי לעבר. דיי לפגיעות וההשלכות. לא נשמע קל. אבל נראה לי שזה ברירת מחדל. כי למות אי אפשר! זה לא אופציה. ולחיות בלי חיות זה בעצם למות בחיים. מאחלת לכולם רק שמחה וטוב. אני בטוב על אף שהתוכן קשה. סתם כי הייתה שיחה קשה ומעיקה. וההתמודדות לא פשוטה. אבל צולחת. ועל כן, זה בחירה!!! שבת שלום

14/01/2021 | 19:57 | מאת: מכל

כל כך מבינה אותך!!! את כל כך צודקת! לחיות זו בחירה, אבל גם איך לחיות יכולה להיות בחירה... "ובחרת בחיים" כשהייתי במצבים קשים אמרתי שלהתאבד או למות תמיד אפשר אבל אין משם דרך חזרה! אז דחיתי....ככה במצבי קיצון. ונכון: למות זו לא אופציה! "ובחרת בחיים"...ואני מאוד מקווה שתבחרי בחיים שטובים עבורך!!! אפשר לחיות בטוב גם כשרע לנו...זה חולף..הכל חולף..תחושות באות והולכות. איתך.

14/01/2021 | 20:30 | מאת: מתמודדת

בדיוק לזה התכוונתי מיכלוש. ל-איך! להתמקד בקשיים לא עוזר. מייסר. ומייאש. להתמקד בטוב (עם כנראה זמנים מאוד מוגדרים לשיח על הפנמת תהליכים) זה מה שיוצר חיים. מיכלוש, לא יכולה להסביר כמה קשה לי.. את בטח משערת עם כל זה שפחות שיתפתי. נשארת לבד (עם המטפלת) שמתמודדת עם זה. וזה כבד. מאוד מאוד. לפעמים מרגיש שאני חוזרת לאחור... אני צריכה להבין ולהסכים לזה שעברתי פגיעה/ות וש... פגע/ו בי. אם אתחיל להפנים את זה אני מאמינה שכמה דברים יהיו קצת יותר קלים לי. עם כל הקושי. לפחות ההשלכות לא יהיו כלפי עצמי. אני כל כך צריכה את החיבוק. ומעריכה מאוד שרשמת והגבת..... תודה לך יקרה מתמודדת

14/01/2021 | 21:41 | מאת: מכל

חיבוק כמובן🤗 מכירה מקרוב....הרגשתי כמוך...מקווה שתצליחי לשתף יותר, להוציא את הכללללל בטיפול. ניסיתי שיטות שונות עם המטפלת...מיינפולנס עוזר...וגם השיטה עם התנועות עיניים. היו דברים שעזרו...מאמינה שגם לך . קודם כל מה מרגיע אותך? התחילי בזה...זה תקופה וזה עובר. חייבים לשחרר ולעבד הכל. וכן להכיר בפגיעה אפילו שאחרים לא מכירים בכך...אצלי יש ביטול. "לא היה" "את רצית קרבה וזה כל מה שקרה" ...קשה. מובן. איתך. איתך.

14/01/2021 | 21:46 | מאת: מתמודדת

אין לי מילים. בא לי לבכות ואין גם דמעות. רוצה לכתוב ונשארת תקועה. חנוקה. בטיפול כן מדברת על הכל. לכן גם כל הקושי. כאן כאילו נכנסתי ללחץ לשתף בפורום... זה לא דברים פשוטים.. מניחה שכל שיתוף הוא לא פשוט ואישי. ובכל זאת. התכנסתי. עצוב לי. מאוד. מתמודדת.. מחבקת את החיבוק...

14/01/2021 | 22:27 | מאת: מכל

מתוקה שלי. מבינה אותך גם בלי מילים. חיבוק שמחזק.

15/01/2021 | 00:23 | מאת: מתמודדת

תודה יקרה לי!