קונפליקט ביני ובין אמא שלי

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

10/12/2019 | 18:23 | מאת: אנונימית

כבר הרבה זמן שאמא שלי לא מכבדת את הזכויות שלי כמטופלת בביקורים אצל רופא, ובדגש על הזכות לכבוד או צנעת פרט. למשל, כשאני מבקשת להוריד בגדים מאחורי הווילון, גם אם זה רק בגד אחד (למשל להוריד חולצה ןלהשאר עם חזיה) ואמור לקחת שניה, אמא שלי מתעקשת שאני לא אעמוד מאחורי הווילון ואתפשט מול הרופא. הרופאים במצבים האלה, לא אומרים כלום או מסכימים עם אמא שלי. אני עברתי את גיל 18 ואין לי מלווה אחרת. יש לי בדיקות יותר אינטימיות לעבור, ואני פוחדת שאמא שלי תמשיך להרשות להפקיר אותי ואת הכבוד שלי. היא מחטטת לי בטלפון וחוקרת אותי לפני כל יציאה מהבית. אני לא יודעת איך אצליח ליצור קשר עם עובדת סוציאלית או גורם אחר אם ארצה להתלונן. מה לעשות?

11/12/2019 | 23:53 | מאת: נטלין

האם את יכולה להפסיק ללכת לרופאים עם אמא שלך? יכול להיות שאם תחפשי טוב תמצאי חברה ללכת איתה, או אולי בת משפחה אחרת? בקופות החולים ניתן טיפול נפשי מוזל, הייתי מבררת בקשר לזה, כדי שתוכלי להתחזק ולהפסיק להיות תלויה בה, את מעל גיל שמונה עשרה ומגיע לך להרגיש חופשיה וחזקה.

12/12/2019 | 00:23 | מאת: חטוליתוש

היי אנונימית מצב לא פשוט עם אימך מאחר ואת מעל גיל 18 לא יודעת עד כמה עובדת סוציאלית עשויה לעזור לך אם בכלל... למי עוד כדאי לפנות ? אחות גדולה ממך אפילו נשואה אם יש.. אולי אפילו דודה שקרובה אליך.. אבא שלך... מישהו נוסף שיכול לעזור להשפיע על אימך הרופא שאליו את הולכת לבדיקה..תבקשי ממנו שאימך לא תתערב ...!! אפילו תבקשי שיוציאו אותה לגמרי מהחדר כי היא גורמת לך להרגיש רע ובגללה את לא רוצה לעבור את הבדיקה.. בהצלחה !!

12/12/2019 | 10:10 | מאת: אנונימית

אין לי מישהי אחרת שתלווה. אני לא רוצה ללכת לבד כי גם אז יש סיכוי שהרופא יטריד אותי, אז אני לא יודעת מה עדיף

12/12/2019 | 11:07 | מאת: חטוליתוש

למה את יוצאת מהנחה שהרופא יטריד אותך ? כבר קרה לך בעבר ? ולדעתי..את בהחלט יכולה לומר לאימך שלא תגיד לך מה לעשות !! את מסוגלת !! תהי חזקה מולה ותסרבי לה !! בהצלחה חטולית

12/12/2019 | 11:57 | מאת: אנונימית

תודה, אבל אמא שלי הסבירה איזה רעיון כללי למה היא מפקירה אותי כפי שאני קוראת לזה (היא לא עובדת בקופת או בית חולים, היא לא משפטנית או עובדת סוציאלית אם זה מה שחשבתן). יש דבר כזה שנקרא "סיום יחסי רופא מטופל ביוזמת הרופא" וזה מופיע באתרים של ועדת האתיקה הרפואית. גם בשירותי האנוש יש כזה מושג של לקוח סדרתי, שיש לו בקשות יתר או מוגזמות והחברה מנסה לגרש אותו. אז מה שאמא שלי הסבירה לי שבקשות על צניעות או כבוד המטופל כמו כיסוי, פרטיות, נוכחות סטודנטים, אחות מלווה וכולי, הן נחשבות דרישות יתר. זה מעורר חשד אצל הרופאים שהמטופל חושש מהטרדה מינית וכבר מתכנן להגיש תלונה ןלהכשיל את הצוות בהתנהלות שלהם. בגלל זה הרופאים רוצים לסיים יחסים עם מטופל או להפסיק לתת להם טיפולים או לא להציע טיפולים מסוימים, כי הם פוחדים שהסיכוי שהמטופל יגיש תלונה גדלים ככל שהוא מקבל יותר טיפולים