צנעת פרט בבדיקה גופנית של עקמת אצל אישה

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

01/10/2019 | 18:56 | מאת: בת 19

האם בבדיקה גופנית של עקמת אצל אורתופד (מהסוג שצריך להתכופף בה ולבדוק סימטריה) יש צורך להוריד חזיה בשביל לבדוק את סימטריות החזה? השדיים שלי פוזלים החוצה אבל החזיות שלי תמיד מסתירות את זה. יש צורך להוריד מכנסיים? בגלל הסימטריות של האגן והרגליים. גילו אצלי בעבר שיש הבדל קטן באורך של הרגליים שלי. אמא שלי תלווה אותי, אבל היא אמרה שאם הרופא ידרוש להוריד חזיה ולא יאפשר לכסות את החזה מקדימה עם בד רפוי כלשהו, היא תהיה בצד של הרופא ולא בצד שלי. הבדיקה ממש נחוצה לי מצד אחד, מצד שני שמעתי על רופאים אסרטיביים שאמרו שאם המטופלת לא מוכנה להתפשט, הם לא מוכנים לערוך את הבדיקה. מה מותר ללבוש? גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון. אין לי בעיה לקנות מכנסונים או תחתונים בגזרה אחרת או מדבקות לפטמות או מה שדרוש. זאת לא בעיה של כסף. בבקשה תעזרו לי כי התור הולך ומתקרב.

01/10/2019 | 21:08 | מאת: מכל

היי, אם אמא שלך איתך ואת מרגישה איתה בנוח אז בסדר..הבדיקה אינה אמורה להיות פולשנית, אני מבינה שאת מתביישת, אך הוא רופא שראה כבר הרבה וצריך לבדוק..אין ברירה וטוב שאמא שלך לצידך. בהצלחה.

01/10/2019 | 21:38 | מאת: בת 19

אני חושבת שלא הבנת אותי. מה שרשמתי היה "אמא שלי תלווה אותי...אם הרופא ידרוש להוריד חזיה ולא יאפשר לכסות...היא תהיה בצד של הרופא". לא הבנתי גם את הדברים שלך. אילו בגדים צריך להןריד לפני הבדיקה אם בכלל?

01/10/2019 | 22:49 | מאת: מכל

לא יודעת מה צריך להוריד לבדיקה...את כותבת בפורום של נפגעי תקיפה מינית...אז חשבתי על בושה. למה שאמא שלך תהיה בצד שלו ולא בצד שלך?

01/10/2019 | 23:05 | מאת: בת 19

כי אמא שלי חושבת שלרופאים מותר הכל ושהם יכולים לומר לי להתפשט גם אם זאת הטרדה מינית ואני צריכה להסכים לזה

01/10/2019 | 23:28 | מאת: חטוליתוש

היי בת 19.. הייתי אין ספור בבדיקות של עמוד השידרה אצל רופאים בכל מיני זמנים ..וחוץ מאשר להוריד חולצה לא נדרשתי להםשיט שום פריט לבוש אחר גם לא חזיה... נכון שזה מביך..אבל אם תידשי להוריד גם חזיה מה שלא מחייב...את בהחלט יכולה לדרוש לשים סדין שיכסה את מערומיך..או לשים בחזית הגוף את החולצה שהורדת ולכסות עצמך כדי להיות לא מובכת ..ואם אימך תגיד משהו שלא נראה לך...תעמידי אותה במקום !!!! אין שום סיבה שבעולם שתהי עירומה מעבר לפלג גוף עליון עד כמה שניתן..גם פחות !!!! חטולית שנה טובה ובהצלחה

01/10/2019 | 23:45 | מאת: בת 19

אמא שלי אמרה שאם אנסה להתווכח איתה, היא תלך. ואם אני אשתמש בחולצה, זה לא ישנה את צורת היציבה שלי? גם מבעד לחזיה קשה לראות, אבל אני חושבת שהחזה שלי פוזל החוצה כפי שאני רואה במראה במקלחת

02/10/2019 | 09:51 | מאת: חטוליתוש

תקשיבי חמודה עקמת בעמוד שידרה נראית בעין רגילה גם בלי להוריד חזיה... והיה ו..הרופא ידרוש להוריד גם חזיה שמכסה את פלג הגוף הקידמי..ובכלל לא מפריע לראות את הגב..פשוט דברי עם הרופא..תסבירי לו שזה מביך אותך להיות עירומה ואת מבקשת רק לכסות עצמך מקדימה..אין שום סיבה שבעולם שהרופא יתנגד..ואם אימך תתנגד..שוב .דברי עם הרופא..אין סיבה שתהיה שום בעיה.. ובכלל לא מבינה מדוע היא מתעקשת על דבר כזה.... אל תתני לה לעשות לך מניפולציה מיותרת... בהצלחה חטולית

02/10/2019 | 10:05 | מאת: בת 19

אמא שלי מאוד עקשנית. וגם יש פה מלכוד 22 פעמיים. בפעם אחת, אם הרופא מתעקש שאני אוריד חולצה, איך אני אדע אם זה חלק מהבדיקה או ניסיון להטרדה, ובפעם השניה, אם אני אסכים להוריד חולצה זה נחשב להטרדה אולי, ואם אני אסרב, הוא יפסיק את הבדיקה ויכריח אותי ללכת

02/10/2019 | 10:47 | מאת: חטוליתוש

אין שום בעיה להוריד את החולצה כי הגב מאחור ומכוסה בחולצה...אפילו חובה להוריד את החולצה.. תגידי לרופא שאת מכסה עצמך מלפנים אין לו סיבה למנוע ממך יתכן ונעקמת יורדת עד עצם הזנב..ואז אולי יוריד מעט עד לתוסיק את הביגוד התחתון מקובל ואפילו גםהכרחי אין בזה שום הטרדה מינית זה רק לצורך בדיקה יותר ויזואלית כדי לראות עד איפה העקמת יורדת מבינה את ההסתגיות שלך אבל קחי בחשבון שבלי בדיקה יסודית לא תוכלי לקבל טיפול יסודי שיעזור לך בהמשך ובכלל נראה לי שמי שבעייתית זו אמא שלך ..שלא מבינה אותך..למה היא ככה ?? חטולית

02/10/2019 | 11:44 | מאת: בת 19

כי היא חושבת שלרופא מותר הכל ואם הוא אומר להתפשט אסור להפעיל שיקול דעת ולהסכים לכל מה שהוא אומר

02/10/2019 | 11:45 | מאת: בת 19

ואת אומרת שחייבים להוריד חולצה ומכנסיים?

02/10/2019 | 12:05 | מאת: חטוליתוש

חולצה חייבים כדי שיוכל לראות את כל הגב מלמעלה עד למטה לפחות עד עצם הזנב וכן..תבקשי לכסות עצמך עם החולצה שלך ..עדיף שתהיה די גדולה לכסות מה שאת רוצה לכסות שתרגישי הכי נוח שרק אפשר חטולית

02/10/2019 | 12:15 | מאת: בת 19

אז גם חזיה צריך להוריד?

02/10/2019 | 13:45 | מאת: חטוליתוש

לא התבקשתי להוריד חזיה אבל אם העקמת יושבת בצורה שהחלק האחורי מסתיר אז יתכן שכן תצטרכי להוריד בכל מקרה תהי מכוסה מלפנים כולך חטולית

02/10/2019 | 14:39 | מאת: בת 19

אבל אם אני מכסה את החזה זה לא משנה לי את היציבה לאותו רגע?

02/10/2019 | 18:56 | מאת: חטוליתוש

את יכולה לעמוד ישר גם כשאת מכסה את עצמך הרופא צריך לראות את הגב ואם הכיסוי יפריע לרופא אז תגידי לו שאת מתביישת להיות ערומה לא נראה לי שיהווה בעיה בדרך כלל זה לא בעייתי הרופאים מתחשבים בנבדקות מה גם שהם עצמם פוחדים מתביעות על ... מתי הבדיקה שלך ? חטולית

02/10/2019 | 19:06 | מאת: בת 19

ב6.10. אבל אני אצטרך להרים ידיים בשביל לכסות. חוץ מזה מה אני אעשה אם הרופא לא ישתף איתי פעולה ויגיד לי ללכת אם אני לא מסכימה לתנאים שלו?

03/10/2019 | 02:15 | מאת: חטוליתוש

הרופאים בדרך כלל משתפים פעולה עם הנבדקות נסי להרגע זה לא יכול להיות כל כך גרוע לדעתי.. מספיק שאימך לא תתערב חטולית

03/10/2019 | 08:23 | מאת: בת 19

מה זה אומר? שהוא יסכים לבדוק אותי בתנאים שלי או שהוא בכל זאת יפסיק את הבדיקה אם לא אסכים ?

03/10/2019 | 09:10 | מאת: חטוליתוש

מאוד מקווה שלא יפסיק את הבדיקה ושהכל יעבור בקלות אם תרצי ..תעדכני.. אשמח לשמוע ממך אייך עברה הבדיקה חטולית

05/10/2019 | 22:06 | מאת: בת 19

תודה על התמיכה. הבדיקה היא מחר