איך לעזור לחברה שנפגעה?

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

24/09/2019 | 14:57 | מאת: בחורה

חברה שלי התמוטטה בקניון הומה אדם ורק אחרי שוק מדיפברילטור חזרה לעצמה. היא סיפרה לי שאילו שטיפלו בה לא היו פרמדיקים או רופאים, וכשהיא חזרה לעצמה היא ראתה מעגל של אנשים מקיפים אותה, גברים ברובם. כשכולם התפזרו מי שהציל אותה סיפר לה מה קרה. חברה שלי אסירת תודה שהיא חיה ולא לוקחת את זה כמובן מאליו. פיזית היא כבר בסדר אבל רודף אותה המעגל של האנשים שצפו בה. אמרו לה שהפשילו את החולצה והחזיה שלה. הטראומה הזאת, חוסר האונים במצב כזה רגיש, הפחד שאולי הפיצו והכעס שאנשים בהו בה כאילו זה בידור או הצגה, רודפים אותה. זה קרה לא ממזמן. היא הייתה לא רוצה שחבורה של גברים יסתכלו עליה במצב כזה ויבהו בה או יצלמו. גם אם אין מה לתבוע את הפרמדיק עצמו, עדיין יש חשבון לא סגור עם מי שצופה בזה בתור הצגה או חושב להפיץ. היא מרגישה שזאת הייתה מציצנות. איך לעזור לה- גם בהתמודדות האישית, וגם מול גופים ציבוריים ומבחינה משפטית? אולי לפנות לח''כ בבקשה לניסוח חוק?

24/09/2019 | 20:54 | מאת: מכל

היי...באמת מצב לא נעים. אבל אני חושבת שבתור חברה את יכולה רק להקשיב ולהיות שם בשבילה. אפשרי להציע לה ללכת לטיפול פסיכולוגי לעבד את הדברים. יש היום טיפולים קצרים וממוקדים שיכולים לעזור. בכל מקרה פה כותבות רק בנות שנפגעו....אין מענה מקצועי. למענה מקצועי את יכולה לפנות פה בדוקטורס לפורום פסיכותרפיה או פסיכולוגיה קלינית ששם המענה יהיה רק לאחר החג.

24/09/2019 | 21:00 | מאת: מתמודדת

לא יודעת קצת התבלבלתי או היה עמוס לי מה שרשמת... מקווה שתמצאי דרך.. הגבתי רק כי אם אני הייתי כותבת הייתי מחכה לתגובה כלשהי.. צר לי שאיני ממוקדת בעיצה.... מאחלת רק טוב ובריאות.. זה מה שאני יכולה לתת מעצמי במצבי כעת.. היום.. הרגע.. ; התייחסות.. בהצלחה!

25/09/2019 | 13:03 | מאת: חטוליתוש

האמת שזו סיטואציה מאוד מביכה..מאוד קשה..כלומר ..המחשבות על שראו בעירום... הייתי מנסה לעזור לה להתמקד בהצלת החיים שלה כי זה מה שהכי חשוב !! מאין לדעת שצילמו ? נשמע לי קצת תמוההה וכן..אנשים תמיד מתגודדים לראות כשמשהו רע קורה.. סקרנות טבעית לדעתי....כי זה קורה תמיד..ולא חייב להיות על רקע מציצני.... ולא פעם..קורה שדווקה אלה שמתגודדים ..גם עוזרים בשטח.. אז נסי אולי להראות לה שיש שני צדדים למטבע..והחשוב בינהם זה הצלת החיים שלה מקווה שיעזור.. חטולית

25/09/2019 | 17:02 | מאת: בחורה

תודה רבה לכן, אבל האם יש משהו מבחינה משפטית שניתן לעשות?

26/09/2019 | 00:16 | מאת: חטוליתוש

לדעתי אין מה לעשות כי לא היתה שם שום כוונה לפגוע מראש אלה רק להציל חיים ועל זה אי אפשר לתבוע כלום מאף אחד... חטולית

26/09/2019 | 20:47 | מאת: בחורה

כמובן שהיא לא תתבע את מי שהגיש לה עזרה ראשונה. אבל מה עם מי שהסתכל שם בצורה לא הולמת?