אם מדברים על מטפלות....

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

16/07/2019 | 22:18 | מאת: מתמודדת

המטפלת הקודמת שלי הייתה מושלמת!! כמה חבל שלא יכולתי להמשיך איתה... השיחות לרוב השתדלו לא לגלוש.. לא זכור לי שקיצרה.. אף פעם.. אלא אם כן היה אילוץ שהודיע עליו מראש... יכולתי לכתוב לה ולדבר איתה גם במהלך השבוע כאשר הייתי במצב שזקוק לה... לא הייתה תלות בכלל. דווקא כי היא איפשרה.. סמכה עליי שכשאצטרך אכתוב או נדבר. ממילא מצידי זה היה רק כשהמצב דרש ממש ולא יכל לחכות לפגישה... לא באופן שיטתי כל הזמן... לפעמים אפילו כעסה שלא דיברתי איתה בשעת אמת.. כשהייתי זקוקה. ולא היה אף אחד אך גם לא התקשרתי אליה.. ממש הייתה שם. כל הדרך. המטפלת 'החדשה' מיוחדת גם היא. היא יודעת יפה לשמר גבולות אך כן עונה נקודתית בהודעה. מה ששונה בין המטפלות... העכשווית מאוד מגדירה. לא מעדנת את המציאות גם אם כואב לשמוע. (לומר שבעלי אלים. או כשאמרתי שאיני רוצה לשתף את אימי על האלימות שגיליתי שאני חווה בנישואין... כי אני חוששת שלא תסלח לבעלי ולא יודעת מה יהיה וכו... אמרה לאור נסיון עבר אימך סולחת.. כלומר מכיוון שהגיס נכנס לבית כשחזר הקשר עם האחות.. זה היה סכין בלב.. אבל נכון) ומחבקת תוך כדי.. כלומר במילים רכות ושימת לב מיוחדת לתגובות שלי. מאוד רגישה לשפת גוף. (אם אאנח או אזיז עיניים או נראה שנקטע קו המחשבה) לפעמים קשות לי ההגדרות.. מלחיצות. היא גם קוראת לי לפעמים.. מתמודדת א. מתמודדת ב. וכו'.. כלומר יש כמה בגוף הצנום שלי.. מלחיץ לקרא לזה כך........ המטפלת הקודמת מאוד חמה. אני מתרפקת על הזיכרון. בזכותה ורק בזכותה קמתי על הרגליים. הגעתי אליה שבר כלי... כמעט זונה... ותוך כדי הטיפול התחתנתי והבאתי 2 ילדים מדהימים.... אני רואה את זה ממש לטובה כיום. מכיוון שהיום אני צריכה הגדרות נוקשות ולא לוותר לעצמי מכיוון אחר.. וכן האלימות שהמטפלת הנוכחית מוסמכת לטפל בזה גם. אז הגעתי לידיים טובות....... לא תמיד זה היה כך.. המטפלת הראשונה ראשונה.... שדרכה סיפרתי לאימי בכלל על הפגיעה.. שהלכתי בכוחות עצמי לטפל בעצמי ושילמתי מכספי שרק התחלתי לעבוד..... הייתה מדהימה לשעתו כי היא הייתה האדם הראשון שסיפרתי לו וקיבלתי מענה לסוד הזה... עד שהתחלתי להפנים ולו רק קצת שנפגעתי... מינית.... ואז התפרקתי והנפש החלה להשתולל.. והיא אמרה לי לכי לאשפז את עצמך...... (גם אם הייתי צריכה.. כי היא החליטה כך.. איפה את? למה לא תבואי איתי לאשפז אותי או מדברת על סיבות למה.. איך ואיך להתקדם... היא פשוט זרקה אותי והפסיקה לענות לשיחות. מתברר בסוף שהיא בכלל לא מטפלת.... כלומר רק בתהליך הלימודים. ומחשיבה עצמה למטפלת בנפגעות בציבור החרדי....) והיו עוד סיפורים עד שהתגלגלתי למטפלת טובה דווקא חילונית זו שרשמתי עליה. וכעת הנוכחית גם מהממת... דתיה. (בלי כיסוי ראש לפעמים עם מכנס...) כנראה גם נוח לי הכי איתן......... החרדים.. כמה שאני כזו.. מרגיש לי מזוייף אולי דווקא כי נפגעתי על ידי "חרדי" וכל ההשלכות שהתפזרתי לגברים.. הרבה התגלו חרדים.. חיים בבגידות.... ו"המטפלת" החרדית.. לא יודעת.. אולי זה עוד כעס.. ולכן גם אני כך חיה בשני עולמות.... לאט לאט אמצא את הדרך שלי. מקווה......

16/07/2019 | 22:32 | מאת: מיכל

וואו. לי יש רק את הנוכחית כך שאין השוואה. אולי לטובה. . נשמע מסובך אבל את צודקת לגבי החרדית והפחד.. עכשיו מבינה מאיפה הפחד והרצון לברוח מעולם החרדי.. ממש לא פשוט. איתך..

17/07/2019 | 00:19 | מאת: מתמודדת

תודה מיכלי.. אינני יודעת אם אני רוצה לברוח מהעולם החרדי.. חלק בי אכן בורח.. מתנהג כך לחלוטין בכל דבר אם שבת אם כשרות או בשר חלב וכו' לבוש.... וחלק יודע שאני עדיין אותה חרדית ורוצה להיות.. אך עם שינוי כלשהו.. שינוי של אמת.. לא זיוף... וכרגע גם אני מזייפת.. עד שאדע את הגבולות ואצטרך לוותר על רצונות כלשהן.. אבל עדיין אני לא בחיפוש .. אני במקביל בשני עולמות. לרוב זה החרדי. כי זו השגרה והדרך לחינוך הילדים וכו'.. אבל ב4 אמות שלי אני חילונית ממש... וגם.. בבריחות שלי לבחוץ.... כל החרדי מתקלף... ובמקומו מראה פרוץ פרובוקטיבי במידה.. גם זה ממקום שצריך לעבור טיפול... זה לא היה לפני שנה זו. זה אתגר חדש שהופיע..... אז עד שאגיע לבדוק את מקומי בדת יש לי טיפול נפשי או שזה פשוט תוך כדי... רק לא ממוקד בדת כרגע..... מורכב... אכן.😒 תודה על היותך איתי... מתמודדת

17/07/2019 | 06:25 | מאת: אביב

אבל מצמיח הכי נורא זה אלו שהם ממש לא מיקצועיות ...וחושבות שאין כן כמה נזק .... צודקת המטפלת שלך עם א וב....כי יש בך גם וגם כמו בכולם זה לא מחייב שזה מנותק זה אומר שלמשל א חילונית גמורה וב הולכת בתלם .... בכל מקרה זה לא המטפלות או אנחנו זה הקשר .. אם הקשר מטיב זה עושה ניסים אם הקשר לא מטיב זה וואחד זוועה.... כמו בכל קשר ..😊☺😀 אוהבת אחלה יום

17/07/2019 | 06:32 | מאת: מיכל

כמה נכון שקשר מיטיב עושה פלאים...ואני כל כך שמחה שאני מצאתי מישהי כזו. מאוד מאוד מקצועית, כל הזמן היא לומדת עוד ועוד..לא יודעת מתי היא מספיקה..אדם עמוס מאוד. וגם מאוד אנושית ומיטיבה איתי.. זה חשוב! ומתמודדת טוב שיש לך מטפלת שמבינה את מורכבות הדת..זה ממש לא פשוט.

17/07/2019 | 09:18 | מאת: חטוליתוש

יפה שלי אני די מוצאת קישור לדברים שאמרה מיכלי לגבי זה שנפגעת מחרדים ... בעברי ....גמני נפגעתי מאנשים שהם ממוצא בולגרי בעלה של אמי שנפטר וגם מרופא המשפחה דאז..שטיפל בי ..בקופת חולים אחרת..שבגללו עברתי משם... ומאז ..אני לא סובלת את הבולגרים... אולי עושה להם עוול כי אחרי הכל יכולים להיות בינהם גם אנשים טובים וכאלה שאינם פוגעים..אבל מכל אלה שהכרתי...לא צמחה מהם שום טובה.. וכן..כשיש מטפלת תומכת הכל מרגיש אחרת לגמרי.. מעולם לא אפשרו לי לשלוח הודעות מצוקה בזמן אמת.. לא היתה כזו אופציה ....וכן היה חסר למרות שהן כולן מקצועיות לגמרי..ומעולם לא היתה אופציה לקבל חיבוק בזמן אמת...אולי כי גמני התביישתי לבקש..במחשבה שניה יכול להיות שעם המטפלת הראשונה כן היה יכול להווצר מצב ...כנראה שלא היה פתח מצידי ..הבושה אכלה אותי והמטפלת הנוכחית ...לא יודעת אייך תגיב אם... אבל מוקדם מידי להכנס למחשבות כי בכלל החלטתי שלא להרשות להקשר אליה רגשית אז... חייבת להגן על עצמי ועל הרגשות שלי שלא אתאכזב מתמודדת ...ילדתי האהובה מאמינה שתוכלי למצוא את מה שאת צריכה כדי שתוכלי למצוא את הדרך הכי טובה להמשיך את חייך ממקום יותר בטוח ...ממקום יותר נכון ותמצאי את מתמודדת האמיתית ותופתעי כמה חזקה היא וכמה נחושה היא ...כי יש לה כל הסיבות שבעולם לחיים הרבה יותר טובים ויותר בטוחים אוהבת אותך

17/07/2019 | 09:31 | מאת: מיכל

חטולית יקרה. כדי שהטיפול יצליח אין ברירה אלא "להקשר" ...נראה שזה חלק מאוד חשוב..ללמוד להקשר ולחוות קשר טוב ומיטב שלא פוגע..למידה. בהצלחה