מי יודעת מה זה אסטניסטית???????

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

29/09/2018 | 22:27 | מאת: חטוליתוש

סוריקטה זו המילה שהיא כתבה לי.... אסטניסטית.... הולכת לחפש בגוגל.... חטוליתוש

29/09/2018 | 22:59 | מאת: חטוליתוש

אדם שמאוד חשוב לו סדר ונקיון זו התשובה הכי מוגדרת מבחינת איסטניסט זו לא הפרעה נפשית ולא פגם "אתר באקו" רק שם מצאתי תשובה אם היא אמורה להיות..... אז למה הכל בדיוק הפוךךךךך אנטי איסטניסטית....???? משפחה שלמה חולים ורק היא יצאה בלי המחלה.... אבל היתה עד לפני הלידה של הציוחדת שלי.... הלידה "ריפאה אותה " בחיי שמנסה להבין ....אבל לא מצליחה.... תעזו לי להבין..... חטולית

29/09/2018 | 23:18 | מאת: אביב

חטולית מה זה חשוב עם היא אסטניסטית מה זה חשוב מה יש לה מה שחשוב בעיני זה שהבחורה מקרינה מצוקה . עם בגלל הלידה עם בגלל עבר כזה או אחר להיות עם שליטה זה אומר שאתה חסר בטחון וחסר שליטה על החיים שלך אין ספק שכלתך זקוקה לטיפול כזה או אחר מבינה את הקושי שלך מחבקת אותך ואיתך ....

30/09/2018 | 01:46 | מאת: חטוליתוש

אבל היא מסרבת ללכת לטיפול מסרבת לקבל כל סוג של עזרה ובסופו של דבר הקטנה שלי נפגעת כי היא צורחת עליה כמו מטורפת ואין לה טיפת סבלנות אליה ורק מכניסה לקטנה לראש ש...לאמא יש מגרנה...אמא חולה רק בגלל שהיא לא שומעת בקולה. לא מוכנה לקבל גישה כזו במיוחד אם ילדה כזו חטולית

30/09/2018 | 05:15 | מאת: חטוליתוש

היא גם כל הזמן מאיימת על הקטנה שאם לא תעשה כך וכך היא תראה לה מה זה את משגעת אותי היא צורחת עליה...אני כבר משוגעת רק בגללך לימדה אותה להגיד שאבא משחק לה בפוט.... ושאם היא הולכת עם אבא היא צריכה להגיד לה לבקש רשות כי אבא הוא גבר....וזה לא צנוע... אני מתה ממנה.... היא חולת נפש חותמת על זה על עיוור וזה רק קצה המזלג חטולית

30/09/2018 | 07:01 | מאת: סוריקטה

הי חטולית, אסטניסטית היא מילה שהבחורה הדביקה לעצמה (היא, הרי, לא הלכה לאיש מקצוע), אפילו נשמע בעיניי שהאמירה בשימוש בה היא הן סוג של התרברבות, והן אני-כזאת-ואף-אחד-לא-ישנה-אותי-ואתם-תתאימו-את-עצמכם-אליי. מאד ייתכן שהיא מתאימה להגדרה. אז מה? גם ההגדרה שרשמתי אני, כן, זו הגדרה מהספר של האבחנות הפסכיאטריות. וגם היא יכולה להתאים. עם זאת, בכלל, אני נוטה להאמין שניתן למצוא אצל כל אחד משהו שמתאים להגדרות האלה. זה הופך להיות הפרעה או מחלה, כאשר הנפח שלהם הרבה יותר גדול ביחס לאוכלוסייה והחברה בה האדם מתנהל. יש אנשים שנותנים להם הגדרות, וכל האנשים האלה, אפילו בעלי אותן הגדרות מהספר, לכל אחד מהם יש סיפור מאד שונה משלו, וזו רק כותרת מאד מאד כוללנית. גרוע גם שאנחנו משתמשים בכותרות הללו כדי ללעוג. חטולית, גם אני אדם ששם מאד לב לדקויות ושינויים ונקי ומסודר (אגב, זה אגב מיוחס אצלי לתפיסתי גם לחלקים האוטסיטים שלי, וזה לגמרי בסדר). עם זאת - להיות עם תכונות כאלה, ולתקוף את הסביבה בשל היותה שונה - כאן יש כבר בעייה. וזה יותר אי סבילות לזולת, לסביבה, ואולי גם לחברה. רמת התוקפנות, כי שאני שומעת ממך, לדעתי, מחייבת דיווח. לשם עדות חיצונית. כי, לדעתי, זה מסכן את הילדה. במקרה שהיה פה בשכונה - אכן כמה שכנים דיווחו. זה אולי אפילו לא חוקי לא לדווח. אני זוכרת שהיה לי דיון עם שכנה חביבה אחרת לידי. נקרא לה (ד). ד טענה שהצרחות מהבית נסלחות, כי לגדל ילדים אוטיסטים בבית זה כל כך קשה, שמביא אותך לזה. אני מכיווני טענתי שהילדים הגיעו לרמה כזאת של פגיעה, בגלל שהאמא הייתה מאד חולה, וגם חשדתי בזוגיות, כנראה גם האבא לא חף, למרות שהוא כביכול המתקשר עם העולם. בקיצור - לא הסכמנו. קשה לעזור לאדם שלא מוכן לקבל עזרה. קשה לעזור גם למי שכן (כמונו) שמגיע לטיפול, אבל יש בו חלקים פנימיים שמאד מתנגדים. מוכר. מילותיי להבוקר. ארוך מאד. ויודעת שקשה בעיניים. אבל את או אחרים יקראו. בוקר אור, עוד מעט חזל"ש, לטוב ולרע. סוריקטה

30/09/2018 | 07:31 | מאת: סוריקטה

ורוצה להוסיף, שגם אם יש שיתוף פעולה בלהיות מטופל, ולהתמיד בעקשות, ומתחולל שינוי שהוא - כאשר מדובר במצבים נפשיים נוקשיים, מושרשים וקיצוניים - התהליך הוא איטי מאד (שנים רבות) והאחריות היא לא רק של המטפל. גם של המטופל (בעיקר) ולעתים גם מעגלי הקירבה. זה יכול להרגיש אולי כמו נס, רק אחרי שנים של עבודה קשה, אבל זה לא באמת. סוריקטה

30/09/2018 | 08:47 | מאת: אביב

מאוד מאוד מבינה אותך מרגיש לי שכלתך נפגעה בעברה בצורה זו או אחרת אבל אין ספק כמו שאודי כתב פעם היותך קרבן לא מצדיק פגיעה באחר וגם לא היותך חולה ... ובטח ובטח לא בילדה עצוב בעיקר 💜💛💚

30/09/2018 | 09:18 | מאת: סוריקטה

כשאומרים לי שאמא ניצולת שואה וכד' (והיא מהניצולים שלא עברו מחנות השמדה, אבל כן חייתה בבריחה במלחמה) - אני אומרת קודם כל - היא סידרה לי חווייה שואתית חזקה, אולי מורכבת יותר מכפי שהיא עברה - גם יותר שנים ואינטנסיבי, וגם זו אמא הפוגעת. שנית זה לא נתן לה לגיטימציה להרוס אותי. סוריקטה

30/09/2018 | 09:48 | מאת: אביב

את יודעת המון פעמים בטיפול אמרתי למטפלת מעניין מה היה קורה עם אבא היה מגיע לטיפול בטוחה שהיית עם אמפטיה וחמלה כלפיו .. עצוב לא פשוט ולא מובן

30/09/2018 | 10:02 | מאת: סוריקטה

הי אביב, כבכל אחד, גם בו, אני מניחה, יש חלקים שמדברים עם חמלה איכשהו. מבחינתי מה שעשה, ומה שעושים אנסים וכד' הוא בלתי נסלח. גם בכלא, הדמויות האלה, כפי שהבנתי, מוקצות על ידי האסירים האחרים (הרוצחים והגנבים וכאלה). בשלם ובכללי - בעיניי, בלתי נסלח. סוריקטה

30/09/2018 | 12:25 | מאת: אביב

סוריקטה יקרה שלי מאוד מבינה אותך ועדין לכל פוגע יש את הפגיעה שהוא עבר בחיוו שמבחינת טיפול באם הוא ילך לטיפול יהיה אליו אמפטיה .. את יודעת פעם הייתי באיזה פורום היה שם בחור שכמה שרציתי לכעוס עליו לא יכולתי ...ריחמתי עליו הוא נפגע מאבא שלו לאורך הילדות וכשהיה נער פגע באחותו ...אחותו לא רוצה קשר איתו והןא מבין אבל כואב כי הוא ממש היה קשור אלייה כשהיה כותב מדם ליבו יכולתי לחוש חמלה אליו .... עצוב בעיקר