- - - 🍴 💰 עץ שאלות 💰 🍴 - - -

דיון מתוך פורום  נפגעי/ות תקיפה מינית - תמיכה

14/07/2018 | 09:58 | מאת: סוריקטה

* האם אתן מוצאות קשר בין תקופות של בזבוז כסף לבין קושי להקפיד על נושא האכילה?

14/07/2018 | 10:06 | מאת: אביב

שאלה מעניינת .....יש משהו בזה ...סוג של התרופפות ושתמות נפשי עם פלישתים....סוג של הרס ,אז עד הסוף ....

14/07/2018 | 10:22 | מאת: סוריקטה

הי. אני איכשהו רואה את זה כסוג של התמכרות. כמו גנב שחוזר למקום הפשע; כמו אובססיביות לאותה טעות, כביכול כדי לתקן אותה; כמו מי שחוזר על ניתוחים פלסטיים עד שהוא מתפרק. החזרה, המונעת מחרדות, אני משערת, וגם מקושי לקבל חלקיות וגבול, בעצם מעצימה עוד ועוד. סוריקטה 10:22

14/07/2018 | 11:23 | מאת: אביב

איך שלא תסתכלי על זה ...תלוי ברמת הבזבוז ...זה סוג של לא לקחת אחריות ....כמו האוכל ... וזה מורכב ...אבל שוב תלוי כמה ואיך ...כי אולי את בדרך כלל בצימצום ונניח לקנות שמלה מידי פעם זה בעינייך בזבוז בעוד להוציא הון על הגינה או על החתולים זה בסדר ...הכוונה שלי שצריך לדעת מה גבולות היכולת שלך ולעמוד בהם ....11:23

14/07/2018 | 11:42 | מאת: סוריקטה

הכל כלול, אביב. גם החתולים, גם, לפעמים, הגינה, גם הזקן ההוא זה הוצאות, ואני מוציאה גם על התינוקות בהם אני מטפלת, כן. וגם הטיפול, וגם חשמל וגם מים וגם שטויות קטנות שמצטברות ללא מעט. בלי רכב, ובלי נסיעות, ובלי בילויים. אני עוברת את הגבול. מנסה לעשות בזה סדר, כדי שיהיה לי אוויר ורווחה נפשית, קצת.

14/07/2018 | 17:10 | מאת: אביב

יקרה שלי קודם כל על התינוקות את ממש אבל ממש לא צריכה וזה לא נכון להוציא שקל .....אחר כך הצמחים בבניין וחתולי הרחוב ,הכל טוב אבל את לא אלוהים ....ואת חייבת לשים גבול ולהקציב לעצמך סכום קטן מהמשכורת שלך לנתינה וזה כולל את הזקן .... לבזבז יחשב כשאת תוציא עלייך ותבזבזי מליונים אבל עלייך את מצטמצמת ...וכאן נכנס האוכל ....בצימצום ....וכן הרבה הוצאות מעט מידי הכנסות עבודה קשה סביב השעון ....מה ההבדל מעבד . לי הולך המון על הרכב ,בצורה פסיכית בחור שאנחנו גרים ... לכן אני שמחה שיש אוטובוס ... הלוואי והייתה כאן תחבורה נורמלית ... .יותר מ4 אוטובוסים ביום 😢 המטרה צריכה להיות קדימה עבודה טובה יותר ורווחית יותר . זה יגיע מתעוזה מחוצפה מתפיסת מקום זה לא יגיע מקיטורים ....אוהבת ויודעת שלא פשוט ...

14/07/2018 | 17:31 | מאת: סוריקטה

את אסרטיבית, אביב, וואלה. מה שאני לא (חוץ ממול התינוקות, שמה אני דווקא עושה את זה ברור, אני חושבת). - - - - - - - - - עדיין היחס בין הנתינה לסביבה ל - לעצמי הוא הרבה לטובת הסביבה ואף מוגזם פראית. מאמינה שכך יישאר, אבל צריך איכשהו טיפה לשנות את המאזן שם. אנחנו נוגעות בנקודה שאני מאד בורחת ממנה. - - - - - - - -- אוטובוסים יכולים להיות סיוט לא נורמלי (לאחד ממקומות העבודה הקודמים שלי סך זמן הנסיעות ביום הגיע לשלוש ארבע שעות, בעמידה ודחיסה של סרדינים). - - - - - - - - - בכל מקום חדש אני מנסה לתקן מתוך למידה קודמת, וכל פעם מגלה איך נדפקתי. שוין. אוכלים אותי בלי מלח. אני עדינה מידי. - - - - - - - - היום (כי סופ"ש) אכלתי די הרבה, אבל בריא. רק בשבתות אני מצליחה להגיע להרגיש רעב. אחרי שנחתי קצת. סוריקטה 17:30 🕔

14/07/2018 | 17:38 | מאת: סוריקטה

אביב, את ממש זוכרת עליי דברים...

14/07/2018 | 17:43 | מאת: אביב

יקרה . ממש לא אסרטיבית .לקח לי שנים להבין . עכשיו את יודעת בהגיון שאת מתנהלת לא נכון ולא הוגן כלפייך זה השלב הראשון. כל הוצאה על אחרים שלא תעשה בספונטניות שתעשה מול הטיפול לפני שהכסף יוצא לנתח למה וכמה.. ואז אם זה לא עבורך אז לא !!!!!!!!!!!!!!! וכן גם אני לומדת על בשרי כמה אני פריירית ...לכן ניתקתי מגע מכל שואבי אנרגיה למיניה ,שלא תביני גם אני בנתינה אני מאמינה שלתת מכל הלב זה מאריך חיים . אבל לימד אותי נזיר בודיסטי פעם שגם אני ייצור חי . אז כן לתת אבל לא על חשבוני .למה חתול רחוב יותר חשוב משימלה לך ....איפה את בעולם ....אני חושבת שהיום את מרשה לעצמך יותר לתפוס מקום ועדין יש מקום להרחיב את הנפח ....וכן אוטובוסים לא פשוט ....אבל טוב שהם ישנם אצלי אין אותם . .....שנה הבאה אין לי מושג איך הגיע למקום הלימודים ....כנראה שמרחק של שעה וחצי עם הרכב הולכים לקחת לי 3 וחצי שעות לכל צד .....עם אוטובוסים . וסוריקטה את בסדר ....מה שחשוב זה הצעידה קדימה והלימוד כל הזמן ....

14/07/2018 | 17:43 | מאת: סוריקטה

ואגב, אביב, המטפל שלי אומר שהעניין הזה של ההוצאות במקומות ספיציפיים זה דבר מחפיר. ככה. אני עדיין לא תופסת את זה, את מבינה? סוריקטה 17:39

14/07/2018 | 17:45 | מאת: אביב

את חשובה לי ....ואני זוכרת מה שחבריי עוברים ומספרים על עצמם ...אני יודעת שקשה לך להבין ולהפנים שאת חשובה ....אבל את באמת חשובה לי ....

14/07/2018 | 17:48 | מאת: סוריקטה

ולא פשוט להצליח לחדור אליי ככה ללב... והצלחת.

14/07/2018 | 17:51 | מאת: אביב

אני ניסיתי להיות עדינה......גם אני חושבת שזה מחפיר ....את פשוט מנציחה שאין לך זכות קום שאת פחות מחתולי הרחוב ....זה עצוב יקרה שלי זה מאוד עצוב ....ואני הכי מבינה מאיפה ....והגיע הזמן לנתח את זה למה ..מה יקרה אם תגידי לא ...ואני יודעת כמה זה מפחיד . באו איי למדתי להגיד לא ...לא ...לא ....שמותר לי ....וזה קשה . במיוחד מול סוחטי רגשות מעמותות שונות וכאלה ....מאמינה שאת בדרך הנכונה כן ללמוד ולהבין ....את מתחילה לשאול לבדוק זה צעד קדימה ....אתך

14/07/2018 | 17:52 | מאת: אביב

ותודה 💟

14/07/2018 | 18:00 | מאת: סוריקטה

שהמקום שלי אחרי הזבל... סוריקטה 18:00 🕕

14/07/2018 | 18:10 | מאת: סוריקטה

המטפל שלי גם אמר (וזה לא משהו שאני לא מכירה, מכירה ועוד איך, רק לא מיישמת) להכין קובץ אקסל ואז רואים מייד מה שואב ת'כסף. ושעצם ההכנה שלו כבר מורידה בהוצאות... - - - - - - - - - - - קצת כמו לרשום מה אני אוכלת, וגם את זה אני לא עושה בדיוק. והיום, היום אפשר עם אפליקציות, נו. סוריקטה 18:08

14/07/2018 | 18:12 | מאת: אביב

אני יודעת אהובה...אבל היום זה לא חייב להיות שם ....את צריכה לשים בכל פינה בבית פתקים עם אמירות לטובתך ....ואת המנטרות האלה פשוט למחוק מהמוח שלך ....אלוהים יודע כמה את שווה ...כמה יכולות ואיזה תגונות ....חבל"ז יותר משווה ענקית....את יודעת כבר כמה ימים חושבת עלייך ...כמה הייתי רוצה לראות אותך לוקחת איזה קורס ...באוניברסיטה או במכללה שקרובות אלייך ...משהו שמעניין אותך. אחד יחיד להתנסות....שתהיי עסוקה במשהו אינטלקטואלי וץיראי כמה את שווה ....ואז פחות להיות עסוקה בלתת לאחרים ומהם לקבל זכות קיום כי אם קיום של עצמך לעצמך ....מגיע לך

14/07/2018 | 18:14 | מאת: אביב

אני בטוחה שאז תגלי כמה את עובדת כדי לקנות לאחרים ולא לך