דחיית ההריון - מצב פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

06/04/2005 | 19:09 | מאת: צוף

שלום לכולם... רציתי לדעת אם יש מושג כזה אי כניסה להריון עקב פחד, אני נמצאת במערכת יחסים סבוכה ולא בטוחה כבר הרבה שנים 12, במהלך הקשר גם פרידה ונישואין של בן זוגי עם אחרת + ילדה, וחזרה ונישואין שלנו לאחר מכן, הכל אף פעם לא יציב ולא וודאי. חשבתי שאכנס בנקל להריון אך לא הולך לי כבר 5 שנים, שום סיבה ודאית רפואית לא ניראתה לעין בכל בדיקה שנעשתה, ולפעמים גם היו לי חרדות מהעתיד, לפני שנה הודיתי עם עצמי שיש לי בעיה בכלל והסכמתי לגשת לטיפול פוריות וגם טיפולי שיאצו, נכנסתי להריון בהזרעה שניה, שזה יחסית טוב, והרופא אמר שזה מלחץ שאני לא נכנסת, אז הכל היה בסדר, ובהמשך היו לי סיבוכי הורמונים ואושפזתי עם גירוי שחלתי 3 שבועות בטראומה מהמצב, שוחררתי בהריון, אך ההריון לא התפתח ועשיתי הפלה באמצעות כדורים, ובעלי החמוד ליום ההולדת שלי וכמתנה נפלאה לכניסתי להריון לאחר 5 שנים הכניס את גרושתו להריון...ממש באותו חודש. ברור שזה סיפור עצוב ולא נורמלי, והפגיעה שלי היא קשה... קושי בכניסה להריון, הפלה, והריון אחר בעצם באותו זמן שאת היית צריכה ללדת... היום אני גרושה ממנו מאוד עצובה ממה שהוא עשה לי וממה שהיא נורא שמחה שקרה לי כאילו היא בעצם ילדה במקומי, ופוחדת שאם יהיה לי קשר אחר יהיה לי קשה להכנס להריון בלי סיבה... מה לעשות???

06/04/2005 | 20:10 | מאת: איה

זה ידוע שלחץ נפשי וחרדות מקשה על קליטת הריון. אמרת שבדקת בעיה רפואית, יתכן שהבעל הוא דוקא ש"אשם" בזה שלא נקלטת ואת לקחת הכל על עצמך.. אני מצטערת לשמוע את כל מה שעברת והקשיים הבריון עם ההפלה אבל אני בטוחה שאם תטפלי בעצמך נפשית ותהיי יותר רגועה ולחילופין אולי עם אדם אחר שכן את כבר לא עם הבעל ההוא יתאפשר הדבר (לי נראה בעיה אצלו) תטפלי בעצמך ככל שתהיי יותר רגועה ובטוחה בבריאות הפיסית והנפשית שלך כך תוכלי להיקלט להריון מהר יותר!! מאחלת לך רק טוב והריון מהיר בקרוב איה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה