בחרדות...

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

02/03/2014 | 20:25 | מאת: דנה

שלום לכן, זאת הפעם הראשונה שאני כותבת כאן, אך כל הזמן קוראת ומתחזקת מכן. לאחר הזרעה שניה ברוך ה' נקלטתי להריון, כעת אני בשבוע 5 + ארבעה ימים. גילית את ההריון ממש מוקדם מן הצפוי, 3 ימים לפני "האיחור במחזור" כאשר הבטא יצא 19 ויכול להיות מצב קלוש שאולי זה שאריות של אוביטרל. הרופא אמר שזה מאוד גבולי ויש לחזור על הבדיקה. יום למחרת(יום חמישי) יצא בטא 35 וכן זה אישר שמדובר בהריון. ביום ראשון עשיתי שוב בדיקת דם על מנת לראות עליה - באותו היום, שעה אחרי הלכתי לשרותים וראיתי חתיכה קטנה של דם או משהו לא ברור בצבע ורוד בהיר/אדום בהיר ללא דימום נוסף. הרופא אמר לי שזה שום דבר והכל בסדר. לא הייתי רגועה, הלכתי לבדיקת אולטרסאונד וזה היה שבוע 4 ואמרה שלא ניתן לראות שום דבר אבל בדקה את הרחם וראתה שהכל תקין מלבד שחלה שמאלית ששם ראתה "ממצא חשוד" והוסיפה שהיא מאוד מקווה שמדובר בזקיק. הרופא גם כאן אמר לי שהכל בסדר וזה שום דבר. הרופאה אמרה שיש חשש שאולי מדובר בהריון מחוץ לרחם(בגלל הבטא הנמוכה) ושלאחר חישוב צריך לצאת בטא 100. אם יצא 100, מעולה...אם פחות מ 35 חלילה וחס נפל, אם יוצא 70, 80 לא טוב וכנראה מחוץ לרחם. ברוך ה' יצא 179 והייתי רגועה. אחרי 4 ימים לא הייתי שקטה כי הבדיקה נעשתה לפניי שזה קרה והלכתי שוב לבדוק למען השקא הנפשי שלי. יצא 871 וזה הכפיל את עצמו יפה וזה בטווח שאמור להיות. עכשיו, אני באי וודאות מוחלטת...יש לי תור לרופא רק בתאריך ה 9.3 ואין לי סבלנות. אני כל היום 24 שעות באינטרנט וקוראת רק דברים רעים ואני מאוד מאוד חרדה! כל הזמן קוראת על זה שיש מצב לשק הריון ללא עובר או דברים כאלה...אני משתגעת, החוסר וודאות הזאת והמחשב שאולי חלילה משהו לא תקין גומרת עליי! אני ממש חרדתית, לא נהנת מהשלבים האלו ולא יודעת מה לעשות, אני ממש אובדת עצות... בבקשה תרגיעו אותי, כבר לא מסוגלת עם הלחץ הזה יותר... סליחה על האורך ותודה עך הסבלנות שלכן! שיהיה המשך ערב טוב.

03/03/2014 | 06:46 | מאת: צביה רן

שלום דנה, עליך להפסיק לחפש באינטרנט. הוא מלא בסיפורי זוועה ובמידע שאינו תמיד מדויק. המטפלים שלך אומרים לך שההיריון תקין עד עכשיו, אז בבקשה קחי נשימה עמוקה ותירגעי, אחרת כל ההיריון לא תהיי שקטה. דברי אם חברה, אם איש מקצוע על מה שאת מרגישה. בשום אופן אל תקשיבי לנשים שחוו חוויות קשות בהיריון או בלידה. כרגע, לפי דברי המטפלים, ההיריון תקין. תרשי לעצמך להקשיב. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה