חרדות...פחדים..מחשבות

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

28/11/2012 | 21:10 | מאת: שירה

שלום רב, אני בשבוע 29,הריון ראשון אחרי סיוט של טיפולי ivf מתחילה "להריח" את הסוף אוטוטו מתקרב (של ההריון)ואיתו כל החששות והפחדים כמו- שבאמת אגיע בע"ה לחדר לידה בשבוע 40 בשלום ושלא יהיו תקלות עצובות באמצע שלצערי קורות- כל פעם שאני לא מרגישה תנועה אני נכנסת "לסרט" חרדות מהלידה עצמה שתסייתם בשלום ושנצא בידיים מלאות! איך מתמודדים עם הפחדים האלה? מסביב אני קוראת על מקרים כ"כ עצובים ואפילו בפורום הזה ובאמת השאלה היא איך להירגע? איך להיות אופטימי? איך לחשוב מחשבות חיוביות? תודה רבה על עזרתכם.

29/11/2012 | 06:33 | מאת: צביה רן

שלום שירה, שימי לב מה שכתבת: "מסביב אני קוראת על מקרים כ"כ עצובים". אז קודם כל, הפסיקי לקרא!!! אם את רואה סיפור כזה או שומעת, פשוט תפסיקי, כשמספרים לך, תגידי שאת לא מוכנה לשמוע אפילו אם מישהו יפגע או יחשוב שאינך מנומסת. הקשיבי רק לסיפורים טובים, חפשי רק דברים שעושים לך טוב. קראי סיפורים מצחיקים ולא רק סיפורי היריון ולידה, לכי לראות קומדיות מטורפות, עשי פעילות גופנית שמתאימה לך, כדי לשנות את המצב הרגשי. אם יש צורך, היפגשי עם מטפל רגשי לפגישות ספורות כדי לטפל בפחדים הללו. כמו כן, אם יש באפשרותך, צרי קשר עם דולה או מדריכת הכנה ללידה כדי להתכונן היטב. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה