חרדה והריון - שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

21/12/2011 | 13:53 | מאת: אור זהר

שלום צביה יקרה, לפני כשלושה חודשים עברתי, לראשונה בחיי, התקף חרדה. יש לציין שזה בא ב"הפתעה" מוחלטת - יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים, אני נמצאת בזוגיות יציבה, במקצוע מעניין שאני אוהבת ועוד. למרות אלו, התחלתי בטיפול היות והתקפי החרדה שאובחנו ככאלו חזרו ונשנו והיו לבלתי נסבלים. אני מקבלת טיפול תרופתי ומתחילה בקרוב גם טיפול התנהגותי. בתקופה זו, למרות הקושי הגדול, אני ובן זוגי התחלנו לדבר, לחשוב ולרצות בהריון נוסף. שאלתי היא - האם קיימת איזושהי המלצה בעניין הפרעת חרדה והריון? האם כדאי לחכות עד שכל סיפור החרדה יהיה מאחוריי או שדווקא כדאי שלא לתת לה "לנהל" את חיי וכן להגשים את חלום הילד השני עכשיו? המון תודה לך.

22/12/2011 | 07:03 | מאת: צביה רן

שלום אור, איני יודעת בת כמה את, אבל הייתי ממליצה לפחות להתחיל את הטיפול ההתנהגותי ואח"כ להרות. היריון כשלעצמו מביא הרבה מאד "הפתעות" ועם מערכת ההתמודדות שלך רגישה, הן מקבלות משנה תוקף. יש הרבה טיפולים שיכולים להיות מאד מהירים ולא מצריכים יותר מדי פגישות, שיוכלו לקדם אותך. אשמח לייעץ בפרטי. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

23/12/2011 | 09:18 | מאת: אור זהר

תודה רבה על התגובה. האם לצד הטיפול ההתנהגותי ישנם טיפולים יעילים וממוקדים לטיפול בפרעת חרדה...? אגב, מלאו לי 30 לפני כמה ימים.. תודה על הכול.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה