בהריון ולא חשה שמחה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

01/08/2011 | 16:21 | מאת: קרנית

שלום רב, אנחנו כבני 32 ונשואים המון זמן,לפני כשבוע נכסתי להריון,מצד אמד מתוכנן ומצד שני ממש לא מיהרנו עם זה, מאז שנכנסתי להריון איני חשה שמחה ומרגישה אשמה שאין לי רגשות אימהיים בכלל,רציתי להכנס להריון כי לא ראיתי את עצמי לבד ללא ילדים,אך לעומת זאת אף פעם לא מיהרתי ולא היה לי חשק אדיר לילד,מדאיג אותי שאני לא מרגישה כלום ומפחיד אותי שאני לא אתחבר לילד לאחר הלידה?פליז תעזרו לי

02/08/2011 | 13:11 | מאת: צביה רן

שלום קרנית איזו אמיצה את לדבר בגילוי לב על מה שאת מרגישה או לא מרגישה. לדעתי, את הכי אמיתית בעולם. כל אחד מאתנו גדל עם מטען רגשי שונה, עם זיכרונות ואמונות שונות בקשר לאמהות, הורות וגידול ילדים, לחלקנו זכרונות "לא משהו" בלשון המעטה. האמת, בתחילת ההיריון אין ממש הבדל מהתקופה שלפני. יחד עם זאת, עם התפתחות ההיריון יכולות לחו"ל הרבה התפתחויות והרבה שינויים רגשיים. האם את ובן זוגך דיברתם על הציפיות שלכם ממשפחה? האחד מהשני, על גידול משפחה? זה הזמן לדבר על כך, וגם להביע את החששות. בהחלט יכול לקרות שעד סוף ההיריון עדיין לא תרגישי את הרגשו האימהיים וגם לא מיד לאחר הלידה. זה יקרה עם הזמן, בדרך כלל. אם עדיין בזמן הקרוב תרגישי שההיריון "מוריד" אותך, פני לייעוץ פסיכולוגי/רגשי או אחר. אל תישארי לבד עם זה. כל טוב, צביה רן מטפלת במתמודדים עם סרטן ובני משפחותיהם היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

02/08/2011 | 17:47 | מאת: קרנית

היחסים עם בן זוגי ממש טובים ואנחנו מדברים על הכול והוא יודע מה עובר אלי,יש לי מזל שאני יכולה להיות פתוחה עימו,זה נכון שיש הרבה נשים שמרגישות כך,אך לא משתפות יש לי מספר חברות שעברו את אותה הרגשה ויש לי עם מי לשוחח רק שזה לא ממש עוזר לי שאני לא לבד בסירה מאוד מדאיג אותה שההרגשה לא תחלוף ולא אהיה מספיק קשורה לתינוק שלי,זה הרי קורה לא?? האם יש לך המלצה לפסיכולוג או מישהו שמומחה לנושא הנל? תודה רבה לך

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה