חרדתית הריונית

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

15/07/2011 | 07:51 | מאת: שני

שבת שלום. אני בשבוע 28 ובכל שעות היום אני חרדתית לעניין ההריון שלי. בנובמבר האחרון עברתי לידה של עובר עם תסמונת דאון ומייד אחרי נכנסנו שוב להריון. נראה לי שבגלל האובדן הקשה שעברתי אני יותר מדי עסוקה בהריון הנוכח - שהינו הריון בריא לגמרי עם עוברית בריאה ותוססת. לדוגמא: בלילה - אם היא זזה אני מתעוררת ולא ישנה אבל אם היא לא זזה אני גם מתעוררת וחושבת שמשהו קרה לה. במשך היום כל הזמן עסוקה בלבדוק את הנוכחות שלה. בנוסף נראה לי שגם כל הפרסומים האחרונים בתקשורת על טרגדיות כאלו ואחרות שקשורות לנשים בהריון משפיעות עלי לרעה. גם בעלי שותף חלקי לחרדות שלי וכל הזמן שואל אם אני מרגישה אותה. אין ספק שעברנו הרבה בהריון הקודם ובאובדן...ולפעמים אני מרחמת על שנינו בהתמודדות האחרונה שלנו. מה עושים??????????????????? אני חייבת לישון :)

16/07/2011 | 07:47 | מאת: צביה רן

שלום שני, החרדות שלך מאד מובנות, אבל כפי שאת כותבת ההתעסקות בזה מפריעה לך מאד. כל אובדן מצריך תהליך של עיבוד ואבל ואת זה כדאי לעשות עם מטפל שהוסמך לכך. לדעתי, גם לך וגם לבעלך רצוי מאד לעשות ממש ספר מוגבל של מפגשים כדי לעבד את החוויה שלכם, כדי שתוכלי לחיות יותר טוב את שארית חייכם, והצל הזה יפסיק להעיב עליכם. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת במתמודדים עם סרטן ובני משפחותיהם היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה