לא יודעת איך להגדיר

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

10/03/2011 | 12:38 | מאת: אנה

שלום, אני בת 28 אמא לשניים,נכנסתי לפורום כדי לראות ולהבין מה זה חרדת לידה ואולי להבין גם אם זה מה שיש לי.הלידות ניו קשות מאוד בשבילי,הכאב היה בלתי נסבל עבורי,כמובן עם אפידורל.עד היום כשאני חושבת על זה עברו שנתיים וחצי מהלידה השניה ו4 שנים מהלידה הראשונה אני מסוגלת להתחיל לבכות.כמו כן גם בהריון השני בכיתי על הלידה שקרבה כבר מיציאת הבטן.אני כמעט בטוחה שזהה ימנע ממני להכנס לעוד הריון בעתיד גם אם נרצה. האם זאת הכוונה לחרדת לידה?יש לציין גם כשאני צופה בלידה אני בוכה ולא תמיד מאושר יותר מהזכרון.

12/03/2011 | 08:40 | מאת: צביה רן

שלום אנה, מה שיש לך זו טראומה מהלידות שלך. הטראומה הזו גורמת לך לחוות את הלידה את הסיפור שלך כל פעם מחדש, כשאת חושבת על לידה או רואה סרט. יש בהחלט דרכים להתמודד עם טראומות, וכדאי לך למצוא מי שיעזור לך להתגבר עליה. פוסט טראומה ניתנת לטיפול, וככל שתקדימי לטפל בה כן ייטב. זה לא הוקוס פוקוס ולא קורה ברגע, אך עם הטיפול המצב ישתפר. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה