דיכאון מההריון ..

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

07/03/2011 | 14:39 | מאת: ליגל

שלום.. אני בת 20 ובהריון שלישי, עברתי שתי הפלות בעבר ועכשיו זה ההריון השלישי מאותו אחד כמובן. אני מאוד אוהבת את חבר שלי והוא אוהב אותי ורוצה את ההריון הזה וגם כל המשפחה תומכים בהריון הזה.. הבעיה שלי היא שאני עצמי לא רוצה את ההריון.. אני כבר בשבוע 11 ואני מרגישה ממש כל רגע ושנייה שאני עושה טעות נוראית וגומרת את החיים שלי בגיל המאוד צעיר הזה. בנוסף עצוב לי מאוד שלכל שלושת ההריונות האלו לא נכנסתי מחוסר זהירות.. להפך, נכנסתי להריונות האלה עם אמצעי מניעה שפשוט לא הועילו. מצד שני אני מרגישה שאם אני אעשה הפלה אני אאכזב את כל המשפחה שלי ואת החבר שלי ושאולי אני אקבל נקמה מהשמיים על כל ההפלות וה"רציחות" שאני עושה.. אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות אני במצב נפשי גרוע ואני לא יודעת אם להמשיך בזה או לא, עוד מעט כבר לא תהיה דרך חזרה ואני לא אוכל לעשות הפלה.. ואני לא יודעת איך נפשית אני אתמודד עם גידול ילד כשאני בעצמי ממש עוד ילדה.. בבקשה תייעצו לי ותעזרו לי אני שונאת את עצמי על כל המחשבות האלו ומאשימה את עצמי מאוד..

08/03/2011 | 06:52 | מאת: צביה רן

ליגל יקרה, את חייבת, אבל חייבת לדבר עם איש מקצוע: עובדת סוציאלית (נכון עכשיו הם בשביתה שנקוה שתסתיים מהר). המצב שלך באמת לא פשוט, אינך יכולה לחיות ולהרות בשביל המשפחה שלך או החבר שלך. אני לא יכולה להעיד על השמיים אם תקבלי מהם עונש, אני מתארת לעצמי שההריונות האלה באו ללמד אותך משהו. אחד הדברים שבאו ללמד אותם שאת משתמשת באמצעי מניעה שלא מתאימים לך וצריך להתאים לך משהו שכן יתאים. בינתיים, לכי לקופת חולים ודרשי לדבר עם רופא/ת נשים. אם את צריכה תוכלי להתקשר אלי, הפרטים שלי בתמונה. מאחלת לך שיהיה לך הרבה כוח להגיע למסקנה הנכונה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלת ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה