איפה ניתן למצוא תמיכה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

01/03/2011 | 23:58 | מאת: היסטרית לפני הריון

שלום נשים יקרות, אני אישה בת תכף 35,חרדתית,היסטרית,שמלווה מחשבות שליליות באופן קבוע בראש שלי. התחתנתי לפני חצי שנה,והנה הגענו לנושא....בעלי היקר מאאאאאודדד רוצה ילדים,לא רואה את חייו ללא ילדים,ואני...ממש ההיפך ממנו,אני בלחץ רק מלדבר על הנושא,הנשימות שלי הופכות כבדות,העצב תופס אותי,אני מתחילה לבכות,מחשבות פילוסופיות תופסות אותי,מה היא המשמעות של להביא ילדים בכלל? הרעיון של לשכפל את עצמי לא מלהיב אותי כל כך. המצב הכלכלי שלנו ממש לא בשמיים,יש לי את הלחץ מסביב,אבל זה לא כל כך נוראי,מעולם קולות רקע לא הפריעו לי,ובכלל המחשבה של לקחת אחראיות על אדם בחיים האלו,ממש מכביד עליי.אני חרדתית רפואית,מפחדת ממחטים,לא יכולה לסבול כאב,יודעת שהעולם קשה,ויש הרבה מחלות,ורק זה מכניס אותי לפחד אינסופי,אי נוחות פיזית ולידה,שאני ממש לא מצליחה לראות את עצמי עוברת את זה,זה פשוט מפחיד אותי!!!!! אני מרגישה תפוסה לכל הכיוונים,לא מדברת על זה עם כל אחד,כי אני בטח עוף מוזר,בעלי מתעייף ממני אחרי כל שיחה שאני מתפרקת,ואני...אני דיי אבודה בעניין. אני רוצה לציין שאני אוהבת ילדים,ושאני רואה ילדים אני נורא מתלהבת,אבל בפנים,זה ממש לא בוער לי.המחשבה שאני יכולה להיות אמא מפחידה אותי. זה מרגיש לי ממש לא טבעי,ואני ממש אובדת עצות. בינתיים התחלטי לקחת חומצה פולית...היום...וכמובן...שכל היום הייתי נתונה למצבי רוח...איך???איך אני יכולה להביא ילד לעולם הזה??? שורה תחתונה,אני לא פוסלת,ומקווה שזה יעבוד לטובתי העניין הביולוגי שארגיש את זה,ושזה יילך קל שאני ארצה,זה איזה קונספט שנמצא איפשהוא באוויר,כאילו לא נוגע לי בכלל.... אשמח לעזרה בנות יקרות....אני לא מתגוררת בארץ,כך שלהצטרף לקבוצות תמיכה יהיה בעייתי. שמחה על הפורום הזה,אני פעם ראשונה פה,וסליחה על התגובה הארוכה שלי. המון תודה ועוד אחת.

02/03/2011 | 06:57 | מאת: צביה רן

שלום לך אשה יקרה, קודם כל, אינך עוף מוזר, יש עוד הרבה כמוך וגם בנט. יש לי הרושם שעוד לפני החרדות מהריון את חרדתית ובזה כדאי לטפל, וזה זה לא "זבנט וגמרנו", אלא טיפול שורש. קבוצה תמיכה זה נחמד אבל לא תמיד מספיק. חרדות יכולות לנבוע מסיפורים ששמעת מ"אנשים טובים" כולל כאלה במשפחה כמה הריון זה נורא, כמה אי אפשר לעמוד בכאבי הלידה, ויתכן שאת מאד רגישה וזה השפיע עליך. הריון יכול להיות מצויין, ויכול להיות מאתגר וכך גם הלידה. בהריון הראשון שלי, שהיה לפני הרבה מאד שנים, הייתי נכנסת לבדיקת דם (היו עושים כל חודש) וקודם כל מבקשת מהאחות שתשכיב אותי ורק אחרי זה היתה דוקרת אותי. בלידה השלישית כבר לקחו לי דם בעמידה בארוחת בוקר. אם את תושבת תל אביב בבי"ח איכילוב יש קבוצה לטיפול בחרדות מהריון ולידה, תנסי לפנות אליהם, ויחד עם זאת אני גם מציעה שתחפשי טיפול להתמודד עם החרדות שלך בכלל. אשמח לעזור במקרה הצורך. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה