פחד מאוטיזם

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

13/01/2011 | 08:00 | מאת: יפית

אני בת 42 ויש לי 2 ילדים. לאחרונה גובר החשק להביא ילד שלישי, לאחרונה אני שומעת מקרים מרובים של אוטיזם והרבה בגילאים מבוגרים. הפחד משתק אותי, אשמח לדעת פרטים , האם אוטיזם קשור לגיל האם יש אפשרות לעשות איזשהי בדיקה מראש? אודה לתשובה

13/01/2011 | 10:31 | מאת: צביה רן

שלום יפית, לא נראה לי שיש בדיקה שמגלה אוטיזם. יחד עם זאת, היום מתאפשר לנשים להרות וללדת גם בגיל שלך. במקרה שבן זוגך מבוגר ממך, רצוי לקבל יעוץ במכון גנטי. יש היום הרבה בדיקות שתומכות בהריון, כך שכדאי לך להתייעץ עם הרופא שלך. ועצה קטנה: להפסיק לשמוע מאנשים שאינם בעלי מקצוע. זה סתם יוצר חרדות. אם את מוצאת מחקר רציני שתומך בנושא, את יכולה להתרשם, רק תיזהרי מפורומים לא מקצועיים (כמו זה למשל) ושמועות. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה