פחדים מניתוח קיסרי שני

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/10/2010 | 12:24 | מאת: רותם

אני עומדת לפני ניתוח קיסרי שני (פעמים מצב עכוז) ואני מלאת פחדים מהניתוח למרות שכבר עברתי אחד. אני פוחדת מהאפידורל, מהחוסר שליטה ומלהיכנס לפאניקה תוך כדי הניתוח. מה עושים?

20/10/2010 | 07:34 | מאת: צביה רן

שלום רותם רק לידיעתך, היום חוזרים ליילד לידות עכוז. דבר שני, אפשר לנסות לעשות היפוך עובר באמצעות רפואה סינית. לא כתבת באיזה שבוע את נמצאת, והעובר יכול להתהפך עד הרגע האחרון. אך לעיקרו של עניין: האם הלידה הקודמת היתה כל כך טראומטית? כי אם כן, יש לטפל בטראומה. אני מכירה לא מעט נשים שהניתוח הקיסרי השני עבר בקלות רבה והיה תיקון לניתוח הקודם. השאלה היא כמובן יותר עמוקה: איך את מתמודדת עם חוסר שליטה? הרי את יודעת שהצוות הרפואי ליידך? אשמח לתשובותיך. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

20/10/2010 | 15:38 | מאת: רותם

צביה שלום תודה רבה על התשובה המהירה. אני כבר בשבוע 36 והרופאה אמרה שאין סיכוי שהילדה תתהפך. בלידה הקודמת קיבלתי אפידורל וברגע שהם התחילו לחתוך נכנסתי להיסטריה והתחלתי לצעוק, הם נתנו לי חמצן ומאותו רגע אני כבר לא זוכרת מה קרה. אני ממש מפוחדת שזה יחזור שוב התקף ההיסטריה. כל הזמן אני מדמיינת את הרגע שבו הם חותכים ואני כבר יודעת שאני אכנס לפאניקה. לצערי אני לא גרה בארץ (סין) ואין כאן מערכת שיכולה לתמוך בנושא. לגבי חוסר שליטה - בדרך כלל במצבים כאלו אני נכנסת למצב לחץ שעובר למין פחד מהלא נודע, אני יודעת שהצוות שם אבל בכל זאת ההרגשה היא שאני לא שולטת על המצב ואני נתונה לחסדיהם. המעניין הוא שבניתוח הקודם כשנכנסתי לפאניקה התחלתי לצעוק בעברית לבעלי שיוציא אותי משם ושאין לי אוויר, וזאת למרות שאף אחד מהצוות לא הבין. המון המון תודה, הניתוח הוא בעוד עשרה ימים וזה ממש רודף אותי

25/05/2011 | 21:54 | מאת: יעל רותם

אפשר להבין את הפחד. בעת הניתוח באמת יש תחושה של חוסר שליטה, חוסר אונים, ואם הבעל איננו נוכח, זה יכול להיות ממש טראומה. אני אישית רעדתי בניתוח, ובכיתי ממש בטירוף. עם זאת, החוויה לא הייתה עבורי טראומטית כל כך. במקרה שלך, הייתי מטפלת בעניין הרגשי לפני הניתוח החוזר. טיפול רגשי או פסיכולוגי, כדאי לך לברר על מישהו מקצועי שעוסק בזה. אני שמעתי ששרי קרוכמל מאמא אדמה עושה דברים כאלה. בהצלחה!

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה