ניקוי מטראומה - לצביה רן

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

03/07/2010 | 17:28 | מאת: שרונה

שלום לך עלעלתי בכמה תשובות שלך ונתקלתי בעצה שנתת למישהי שחוותה לידה טראומטית - לבצע ניקוי טראומה. מה זה ניקוי טראומה? האם זה טיפול פסיכולוגי. אני שנתיים אחרי לידה בקיסרי שהיתה ממש קשה ומסכנת חיים (תופעה נדירה לאחר לידה של דמם תת עכבישי בראש). כיום יש לי פחד ענקי להיכנס להריון כי הרופאים לא יודעים מדוע זה קרה לי כך שאין הסבר אז בכלל יש פחד עצום מההריון ולידה. יש לי רצון עצום לעוד ילד (אינני צעירה כבר בת 37) אבל פחד יותר גדול.

04/07/2010 | 07:47 | מאת: צביה רן

שלום שרונה, ניקוי או טיפול בטראומה יכול להעשות בדרכים שונות, אחת מהן היא בטיפול פסיכולוגי. המדע מצא שכאשר אנחנו חווים חוויה קשה ואין לנו דרך דרך להביע את מה שאנחנו מרגישים, המוח שולח לזרם הדם חומרים שסוגרים את הקולטנים (החלק שיוצר את התקשורת הבין-תאית) וכך נוצרת חסימה. החסימה יכולה להיות גם רגשית וגם גופנית. ישנם תהליכים המאפשרים לרוקן את המטען הרגשי הזה. למידע רב יותר בצורת העבודה הזאת את מוזמנת להכנס לאתר שלי. מאחלת לך שתמצאי את הדרך הנכונה לטפל בנושא. צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה