חרדה מהריון שני עקב הריון ראשון קשה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

03/05/2010 | 07:36 | מאת: ח

שלום. אני כבר שבוע 40 ולא רואה כל כך סימנים ללידה. אני יודעת עכשיו בטוח שזה כתוצאה מחרדה להיכנס לבית חולים (מקום שמעורר אצלי אסוציאציות שליליות קשות). ההריון הראשון היה טוב עד שהגעתי לבית החולים וברגע האחרון החליטו על קיסרי דחוף. יש לי סיוטים מניתוח חוזר ואני לא מוכנה לזה נפשית בכלל. (פרט לזה שאני עוברת משבר נפשי קשה ביותר בעלי לא יהיה איתי) אני לא רוצה להגיע לשבועות 42 חס וחלילה אבל מה לעשות שהמחשבות משתלטות עליי? אני יודעת שזה פשוט בראש שלי שמעכב את הלידה. אני פשוט בחרדה לראות חדר ניתוחים ובכלל רופאים ובית חולים. לא האמנתי שאני יגיע למצב כזה.

04/05/2010 | 21:27 | מאת: צביה רן

שלום לך ח' יקרה, אני חושבת שאין לך כל שליטה על מועד הלידה. התינוק נולד כשהוא מוכן לכך. אני חושבת שחשוב שתזכרי שאין דין לידה אחת כדין השניה. זה שהיה לך ניתוח קיסרי קשה, לא אומר שום דבר על הלידה הבאה, גם אם תצטרכי שוב לעבור ניתוח. כבר עבדתי עם נשים שהלידה הקיסרית הראשונה הסתבכה והלידה הקיסרית השניה עברה בקלות רבה, ללא כל סיבוכים. אז אם את יכולה רק תיפתחי לאפשרות שהכל יהיה בסדר. תוכלי לראות בדמיונך איך את נכנסת לחדר לידה, כשכל הצוות נכון ומוכן לעזור לך בצורה הטובה ביותר, ובסופו של דבר את יוצאת מבית היולדות בריאה עם תינוק בריא בידיך. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה