התקף חרדה בזמן לידה?

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

14/10/2009 | 19:50 | מאת: קרן

שלום, אני בת 29, נשואה ללא ילדים. מזה שנים רבות סובלת מחרדה ודכאון שמאוזנים רוב הזמן באמצעות טיפול תרופתי. הייתי בטיפול פסיכולוגי 8 שנים והוא הועיל לי בהרבה תחומים, אך לא כל כך בעניין החרדה. החרדה שלי ממוקדת בגוף- אני חוששת מאוד ממחלות ומכאבים ומקבלת התקפי חרדה קשים במצבים גופניים בלתי נעימים. אפילו כאב בטן קל מוירוס יכול לעורר אצלי התקף חרדה. נשימות, דמיון מודרך ו- CBT לא מועילים לי בהפחתת עוצמת התגובה החרדתית. אני מאוד חוששת מלידה בשל הכאב הרב הכרוך בה (למרות שזה כאב "טוב"). אני פשוט יודעת בוודאות שלא אהיה מסוגלת לעמוד בכאבים ואפילו המתנה לאפידורל תהיה בלתי אפשרית עבורי. כמובן שכשאני בהתקף חרדה אין לי שום יכולת לשתף פעולה עם מי שסביבי- המוח שלי פשוט מתנתק באופן אוטומטי כך שלא אוכל לשתף פעולה עם הוראות הרופאים. האם במקרים כמו שלי ניתן לקבוע מראש ניתוח קיסרי ולא ללדת בלידה רגילה? האם מצבים של התקפי חרדה קשים בעת לידה אכן קורים והאם מי שסובלת מהפרעה חרדה מועדת למצבים אלה?

15/10/2009 | 07:37 | מאת: צביה רן

שלום קרן, את מגדירה מאד יפה את החרדה שלך. החרדה לשלום הגוף, ובעת התקף את מתנתקת מהסביבה ולא משתפת פעולה. האם הבנתי נכון? האם רסקיו עוזר לך בעת התקף כזה? אשמח מאד אם תיכנסי לאתר שלי המופיע בחתימה ותצרי אתי קשר דרך המייל. אני מאמינה שאפשר לעזור אפילו לך. כל טוב, צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה