זקוקה לעזרתכן

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

14/08/2009 | 00:11 | מאת: מריה

אני נמצאת בשבוע ה-22 להריון הראשון שלי. יש לי אחות יותר קטנה ממני אמא לשתיים שאני חייבת להודות היא אמא נפלאה וכשאני מסתכלת עליה אני מפחדת שלא אוכל להיות אמא טובה מספיק ובגלל זה אני נכנסת לדיכאון אני מרבה לבכות בקלות ולרוב מלווה תחושה של תיסכול זהו תהליך הגיוני? אני מבקשת תשובה ממישהי מנוסה שאולי תוכל לעזור לי

14/08/2009 | 17:55 | מאת: צביה רן

שלום מריה, החששות שלך שמא לא תהיי אמא מספיק טובה הם מאד טבעיים. אנחנו לא יודעים איך נגיב במצבים לא מוכרים. כמו כן, מצבי רוח משתנים גם הם אופייניים להריון. במקום לחשוש שלא תהיי אמא טובה כמו אחותך, תהפכי את השאלהה. "מה אני יכולה ללמוד מאחותי כדי להיות אמא טובה?" איך זה נשמע עכשיו? בנוסף, שבי עם אחותך ודברי אתה על מה שאת מרגישה ואיך היא למדה להיות כמו שהיא. אני בטוחה שהיא תשמח לשיחה הזאת וזה גם יעודד אותה בתור אמא. ותזכרי שאת תמיד תהיי האמא הכי טובה שאת יכולה להיות באותה נקודת זמן. כל טוב ובהצלחה. צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה