פחד מהשמנה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

28/03/2009 | 17:11 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 29 לפני שבוע גיליתי שאני בהריון בשבוע 6, ההריון לא מתוכנן ובכל זאת החלטנו להשאיר אותו. מעבר לכל החששות הרגילות של הלידה והאמהות יש לי פחד נוסף והוא המשקל. אני1.70 ושוקלת 71 קילו, אני יודעת שזה לא ממש שמן אבל זה משקל שאני נאבקת לשמור עליו, מתאמנת בקביעות בחדר כושר ונמנעת מהרבה מאכלים, מאז ומתמיד כאשר ראיתי אמהות וראיתי את הבטן הבולטת שנשארת אחרי ההריון התבאסתי כי כבר עכשיו יש לי בטן בולטת ועד שלקח לי 29 שנים למצוא דרך לחיות איתה בשלום אני צריכה להתמודד עם ההריון שאמנם פחות מרתיע אלא יותר מפחיד מה יהיה אחרי הלידה, הנאם אצליח לחזורלמשקל? איך אתמודד עם הגוף החדש? המצב ממש גורם לי לחששות ואנימרגישה מטופשת לשתף את בעלי בנושא הוא אמנם מודע לכך אך אנימעדיפה לא לדבר על זה הרבה.

28/03/2009 | 22:32 | מאת: צביה רן

הי שיר, אני מאד ממליצה ללכת לתזונאית ולבקש הדרכה לתזונה נכונה בהריון. אם את כל חייך נאבקת במשקל, יש לי הרגשה שמשהו בתזונתך לא מתאים לך. יכול להיות שגם משהו בתפיסה שלך בנושא אוכל ותזונה לוקה בחסר או בחוסר ידיעה או בחוסר מודעות. אדם שאוכל נכון ועושה פעילות גופנית מתאימה, אין סיבה שיתקשה להתמודד עם משקל. האם בדקו לך פעם תפקודי בלוטת המגן (התריס)? כל טוב ובהצלחה, צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה