חרדות איומות

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/12/2008 | 11:22 | מאת: ענבל

בת 39.5 אחרי 2 הפלות שהסתיימו באותה צורה שבוע 7 ללא דופק הריון 1 לפני 11 שנה תאומים לא זהים ,הפלה יזומה מאחר וההריון לא היה רצוי הריון 2 לפני שנתתי וחצי מIVF כתוצאה מבעית זרע נקלטתי במחזור 1 שבוע 7.5 אין דופק הריון 3 לפני 3 חודשים (הריון ספונטני) תאומים שבוע 7 אין דופק. אציין שכל הריון הוא מבן זוג שונה ולכן 2 ההפלות האחרונות כנראה קשורות בי עוברת סדרה של בדיקות של הפלות חוזרות. אני במצב נפשי ממש קשה בוכה כל הזמן ,אציין שכבר בהריון השני חששתי מהבדיקות שיגלו משהו לא בסדר ואחרי הפלה אחת הייתי בחרדה כל ההריון האחרון מהרגע שגיליתי שאני בהריון ,יש לי טראומה איומה מהריון וממכשיר האולטראסונד שלצערי בישר לי בשורות איומות. ההריון השני היה מלווה בחרדות כי עברתי טיפולים ואז באה ההפלה , ההריון האחרון שהיה לקח שנה עד שנקלטתי אציין שגם כאן היתה בעית זרע , אבל כנראה קרה נס .נוסיף את גילי המופלג , כך ששום גורם פה לא עובד לטובתי. הגיל, בעית זרע והפלות אני חוששת שאאבד את הסיוכי להביא ילדים לעולם (לממש דבר שרוב האוכלוסית מצליחה בקלי קלות) ואני רוצה 2 .התרסקתי מאוד מההפלה האחרונה במיוחד שהיה מדובר בתאומים ,שיכולתי אחרי הלידה לקרוא ברכת הגומל אחרי כל מה שאני עוברת. מצד אחד פוחדת שלא אצליח להכנס להריון בצורה טבעית מצד שני חוששת מהריון מאוד אחרי כל מה שעברתי . פשוט לא יודעת מה לעשות. ממש מיואשת אין לי כבר שום תקווה.

20/12/2008 | 08:36 | מאת: צביה רן

שלום ענבל, את בהחלט מתארת מציאות לא פשוטה. האם את נמצאת בטיפול נפשי/רגשי? אני חושבת שזה נחוץ ביותר לתמיכה במצבך כרגע. ישנן קבוצות תמיכה לנשים לאחר אובדני הריון ואני יודעת שיש קבוצה כזאת במודיעין. בקשר למצבך הגופני, האם עשוי לך בדיקות לקרישיות בדם? בהרבה מקרים זהו לפחות אחד מהגורמים לאובדני הריון. אני מאחלת לך שימצאו את הגורם להפלות ותזכי להביא ילדים לעולם. כל טוב ובהצלחה. צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 050-7617696

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה