"התחברות" להריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

20/08/2008 | 17:57 | מאת: גל

אני בחודש 18+5 הריון ראשון. בת 36. רוצה לדעת האם נורמלי מצב של אי התחברות לעובר שבבטן? אני מקפידה לבצע הבדיקות אבל התחברות רוחנית שכזו אין לי. וכולם אומרים לי שכאשר הוא/היא יוולד אז אני ארגיש חיבור מיידי. האומנם? באופי שלי אני אדם שלא מתחבר בקלות לאנשים.מאוד חשדנית ולוקח לי הרבה זמן לתת אמון באנשים. יכול להיות שמזה זה נובע? אודה להתייחסותך

20/08/2008 | 18:39 | מאת: צביה רן

הי גל, חומד, הכל נורמלי. בהחלט יכול להיות שאינך מתחברת, ואני ממליצה לא לפתח רגשי אשמה. הרי את לא מכירה את האדם שמתפתח ברחמך, למרות שהוא הכי קרוב שיכול להיות. אם את באמת פתוחה לאמהות ואת באה אליה מרצון גדול להיות אמא, התינוק בוודאי כבר יעשה על העבודה שלו. תערכי עמו הכרות. אני מציעה, אם כל זה שזה נשמע הזוי, לשבת עם עצמך ועם הבטן, לנשום עמוק ללטף את הבטן ולספר לתינוק מי את, מה הציפיות שלך ממנו, לשאול אותו מה הוא מצפה ממך. תתפלאי, עשויות להגיע תשובות ותובנות מאד מעניינות. יחד עם זאת, הייתי ממליצה כן לטפל בנושא של פתיחות לאנשים, יכולת לתת אמון. כל טוב ובהצלחה בהמשך, צביה רן - היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369 050-7617696

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה