חרדות בשל לידה מהירה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

23/07/2007 | 23:30 | מאת: מפידת לאחר לידה שלישית מהירה

מי מאיתנו לא חולמת על לידת בזק? - אני. הלידה האחרונה הייתה סיוט. שתי הלידות הראשוניות היו נורמליות (6 שעות והשניה 3 שעות) ואילו בלידה האחרונה התחילו צירים ולחצים בבית ופוניתי לבית חולים. רבע שעה אחרי שהגעתי- ילדתי. בצרחות איומות וכאבים שחשבתי שאני אמות. עד היום אני לא מבינה מאיפה היה לי את הכוח. בלי כלום- כבר היה מאוחר מדי לטשטוש כמו בלידות הקודמות. אחרי הלידה לא תיפקדתי. אפילו לא יכולתי להחזיק את בני מרוב חולשה. כאשר הגיעו לבדיקה גילו שאני מתנשפת מרוב כאבים והחליטו על בדיקה גניקולוגית. המקום היה כואב אחרי לידה טראומטית - ופשוט צרחתי בבדיקה. אם הייתי יכולה לברוח מהגוף שלי.. אני לא יודעת מה בדיוק קרה אבל שמעתי את האחיות בחילוף המשמרות כי "זו כנראה קרעה את הרחם". 6 שעות אחרי הלידה הועברתי למחלקת יולדות. עייפה, לא מתפקדת וחלשה. מחוברת לאיפוזיה עם חומר לכיווץ הרחם. הייתי מחוברת יומיים. מיותר לציין זה כואב. ועכשיו- אני רוצה עוד תינוק אבל רק המחשבה על הגיהינום מחלישה אותי. אני מפחדת מאוד. למעשה אני רועדת ולא מפסיקה לחשוב. בעלי ואני מאוד רוצים עוד ילד. אני בפאניקה. הרופא המטפל שלי בי'ש מבי"ח ברזילי, בו הייתי, את גיליון השחרור שלי. לא היה כתוב שום דבר מיוחד ואף לא הוזכר מה שהיה מלבד כי התינוק נולד עם חבל הטבור כרוך על צאוורו פעמיים- נתון שגיליתי עכשיו, 5 שנים אחרי הלידה, וכאם לי ליותר היסטריה אייך יוצאים מהלחץ? מה אוכל ללעשות? אייך מפיגים את הפחד הנוראי הזה? מבקשץ עזרה.

27/07/2007 | 23:29 | מאת: איה

ראשית חייבת לומר שמאוד כאב לי לקרא על הלידה שלך|חיבוק גדול| נשמע לא קל בעיקר כי לא היית מוכנה ,לא ציפית שככה יהיה כה מהר ויתפתח בצורה הזו עם כל הכאבים האשפוז וכד'.... אתוודא ואומר שאני כעת בחודש 9, הריון שני ואחד הפחדים הגדולים שלי כיום הוא שלא אספיק לאגיע לבית חולים, שהלידה תהיה מהירה מאוד (בזק כמו שכינית אותה) שלא אצליח לקחת אפידורל ועוד..... מבינה את תחושתך! אבל יחד עם זה אני חושבת שאפשר להתכונן גם לזה לדעת שיש אפשרות כזו אם תלמדי על עצמך איך את יכולה להתמודד עם ליידה מהירה, כאב , צירים, מתי להגיע לבית חולים כדי כן להספיק (הרבה הרבה יותר מוקדם, בסימן הכי קטן ,מקסימום ישלחו הביתה חזרה).....אולי תספיקי ותצליחי תאמיני ביכולות לך ,בגוף שלך, בזה שאת יודעת שיש גם לידות כאלה ואיש לא מבטיח אגב שכל לידה תהיה מהירה אולי יהיה אחרת? אולי כמו הקודמות??? במקביל אני ממליצה בחום לעבור תהליך של עיבוד החויה שעברת עם איש מקצוע, אין ספק שהלידה השאירה בך טראומה שאם לא תטפלי בה יהיה לך קשה להתקדם הלאה. בהצלחה!!!! איה

28/07/2007 | 18:47 | מאת: צביה רן

איך יוצאים מהפחד הזה? קודם כל צריך לזכור שאין לידה אחת דומה לקודמתה. דבר שני, להגיע לבית החולים בשלב מוקדם של הצירים, תוך יידוע הצוות הרפואי לגבי ההיסטוריה שלך. ודבר חשוב אחר: אם הקושי הרגשי כל כך גדול, רצוי לעבוד עם מטפל (פסיכולוג או מטפל גוף-נפש אחר. אשמח לעזור בבחירת מטפל מתאים. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות ובני זוגן עם קשיים רגשיים ובנשים עם חרדות מהיריון ולידה באמצעות תמציות באך ורייקי 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה