בצקות ברגליים

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

23/05/2007 | 12:18 | מאת: לי

בשבוע 24 התחילו לי בצקות קלות בכפות הרגליים והסביבה מסביב ממש מגעילה. כולם טוענים שבשבוע כזה זה מאוד מוקדם לתופעה כזו ושעוד מצפה לי יותר גרוע בחודשים 7-9 וחשש לרעלת הריון. האם יש אמת בכך? מעבר לזאת רציתי לדעת אני שומעת מכל עבר שאני צריכה להפסיק לצרוך מלח- ממש לזרוק את המלח מהבית. ולפי מה שקראתי מדובר על איסור במלח בישול ואין מניעה לצרוך מלח שולחן. מה נכון? האם יש דרך לטיפול בבצקות, האם עיסוי מקצועי יכול להוריד את רמת הנפיחות? האם צריך לפנות לרופא משפחה/נשים בענין? יש לציין שנבדק אצלי לחץ דם ונמצא תקין ובדיקת שתן בסטיק תקינה. מחר אני עושה בדיקת סוכר וספירת דם ובדיקת שתן ואוכל לקבל עוד מידע על מצבי האם יכול להיות קשר בין זה לבצקות? אשמח לקבל מידע.

28/05/2007 | 11:08 | מאת: צביה רן

שלום לי, שאלה חשובה: האם את שותה מספיק מים? בצקות יכולות להיגרם במחסור בשתיה, וכאן אני מדגישה שתיית מים: לא תה, לא קפה, לא מרק - מים, כ-12 כוסות ביום. בנוסף, השתדלי לנוח ברגליים מורמות כמה שזה ניתן. לגבי המלח: מלח בישול ומלח שולחנו הם בדיוק אותו מלח NaCl (נתרן כלורי) רק שהשולחני גרוס דק יותר, מה שבטוח שניהם לא טובים. יחד עם זאת, אין צורך לוותר על מלח, רק עברי למלח אוקיינוס, הוא פחות יפה, פחות יבש, אך בריא הרבה יותר כי הוא מכיל את כל מגוון המינרלים, בהבדל מהמלח המוכר לנו, הגורם לבריחת האשלגן (מינרל חשוב מאד) מהגוף. נכון שרוב הרופאים יגידו לך לוותר על מלח. אני עשיתי זאת בהריוני הראשון מהיום הראשון שידעתי שאני בהיריון. זה לא שינה את העובדה שהרגליים שלי היו בצקת אחת גדולה. אשמח לעזור בהמשך. המשך היריון בריא ותקין צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה