פעילות גופנית בהיריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

16/04/2007 | 12:43 | מאת: שרון

הנני מדריכת אירובי ועיצוב הגוף ובשבוע 20 להיריון. במהלך השליש הראשון הורדתי את שיעורי האירובי האינטנסיביים והמשכתי להעביר רק שיעורי עיצוב. אולם בתחילת השליש השני חזרתי להעביר אירובי תוך מעקב הדופק שלי באמצעות שעון דופק. למרות זאת אני חוששת, משום שהדופק שלי גבוה יותר מהרגיל והוא בקלות עולה ל 160 פעימות בדקה. לפי הבנתי אין לעלות את הדופק למעל 150 פעימות בדקה לאנשים פעילים. כמו כן, הבנתי שגם לגבי ההזעה עלי להקפיד שלא להזיע יתר על מידה שכן לעובר אין יכולת לווסת את חום הגוף. הרופא שלי טוען שאני יכולה להמשיך לעשות את מה שעשיתי לפני ההיריון כרגיל. האם החששות שלי מוצדקים? האם אני יכולה להמשיך בשיעורי האירובי כרגיל?

16/04/2007 | 17:43 | מאת: צביה רן

שלום שרון, עקרונות אני מאד בעד פעילות גופנית. יחד עם זאת, אני חושבת שעליך להקשיב לגופך. אם את מרגישך מאמץ, תרפי. אינך צריכה להוכיח שום דבר לאף אחד. אם ההיריון יקר לך (ואני בטוחה שכן), תורידי מהעומס. הרופא יכול לומר מה שהוא רוצה, הוא לא מרגיש מה שאת מרגישה. שוב, הקשיבי לגופך. שיהיה המשך היריון בריא ותקין צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה