בדיקה טראומטית בהיריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

20/03/2007 | 04:31 | מאת: היריונית צעירה

השבוע ביצעתי סקירה מוקדמת. ביקשתי מהבודק לעשות בדיקה דרך הבטן ואז הוא אמר בואי ננסה והכל התחיל כל כך יפה - כל כך התרגשתי לראות את העובר איך שהוא פותח וסוגר את כפות ידיו, ראינו את האוזנים שלו ואת עמוד השדרה שלו. ואז פתאום הבודק החליט שאת שאר האיברים לא רואים כל כך טוב וצריך לעשות בדיקה ואגינלית. ומה לעשות כמו ילדה טובה התפשטתי ושכבתי בפיסוק ואז הוא הכניס את המתמר לנרתיק ואני צרחתי פתאום מכאבים והתחלתי לבכות ולא הייתי מסוגלת להמשיך בבדיקה. לאחר מכן הוא אמר לי שאני יכולה להכניס את המתמר לבד וכך עשיתי והוא ברוב חוצפתו המשיך לדחוף את זה פנימה מה שגרם לי לכאבים מאוד חזקים ולבאוס גדול מהבדיקה שרציתי לברוח משם. אחר כך הוא פתאום טען שאפשר לנסות לעשות דרך הבטן אבל לא יראו כל כך טוב ואז הבנתי שאני רוצה ללכת הביתה. אחר כך הוא אמר שאם אני רוצה אני יכולה לבוא בשבוע הבא ולעשות את זה דרך הבטן אולי כבר יראו טוב. מיותר לציין שהרגשתי מושפלת ועצובה, מאוכזבת מכך שהגעתי בשעת לילה מאוחרת ולא השלמתי את הבדיקה. לאור זאת לא נראה לי שאני אבצע שוב סקירה מוקדמת, אלא אבצע רק את הסקירה המאוחרת בעוד כמה שבועות. מקווה רק שלא יהיו לי יסורי מצפון כתוצאה מכך. יש בי רגשות קשים ותחושה של אכזבה, אני מרגישה שעומס הבדיקות והלחצים מונעים ממני הנאה בהיריון. בנוסף, גם רציתי לציין שהחדר שלו היה מאוד מפחיד עם כל המכשירים וישר בכניסה מיטה גינוקולוגית. מה לעשות יש לי סיוטים מזה. תודה על ההקשבה בכל אופן רציתי לשפוך את ליבי ולשמוע מילה טובה. לילה טוב

20/03/2007 | 07:35 | מאת: צביה רן

אכן, את מדברת על חוויה מאד לא נעימה, ואף הרבה מעבר לכך. מכיוון שלא השארת כתובת מייל אני מזמינה אותך ליצור אתי קשר למייל שלי: [email protected] צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

20/03/2007 | 11:40 | מאת: היריונית צעירה

למה אנחנות צריכות להתכתב במייל, אם יש לך מה להגיד לי אשמח לראות זאת כאן באתר. אני לא זקוקה לפסיכולוג או למטפל אלטרנטיבי בעקבות מה שקרה, אני חושבת שזה יכול לקרות לכל אחת. יש לציין, שבעבר עברתי אין ספור אולט. גינוקולוגי ועבר בלי בעיה מיוחדת. כנראה שבהיריון הרגישות שלי עלתה. בסך הכל אני זקוקה לאיזו מילה טובה וקצת תמיכה. תודה לך בכל אופן.

04/04/2007 | 21:34 | מאת: אתי

אני אמא לשלוש ילדים ובהריוןאת ילדי ילדתי בלידה רגילה בהריון זה אני מאוד מפחדת האם אני יכולה ללדת בניתוח קיסרי אפילו שהכל תקין

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה