חרדה בעקבות בדיקת צוואר הרחם היום

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

14/01/2007 | 16:40 | מאת: שרונה

שלום איה וצביה. תבורכו על הפורום הזה. אני נימצאת בשבוע ה- 39+5 להריוני, עברתי היום בדיקה וויגינלית ע"י הרופא בכדי לבדוק אם אין פתיחה של צוואר הרחם, כי התלוננתי בפניו על כאבים כאלה דקירות בנרתיק ( מן פירפורים ליחצוצים...) ..בעיקר שאני קמה מהמיטה. אז הוא בדק אותי ע"י החדרת אצבע לנרתיק וראיתי גם מין סוג של מלקחייים שהוא אחז ביד.. לא יודעת בקיצור כל התהליך הזה כאב לי נורא והרגשתי כאב חזק בתוך הנרתיק ושרף לי נורא, וזה ממש לא היה נעים. וזה מה שהזכיר לי למה אני לא מקיימת יחסי מין אם בעלי לאחרונה. כי כל האיזור שם נורא שורף לי. וצפוף לי. ואז תהיתי לעצמי, בעקבות היום, שאם זה רק מהחדרת אצבע שכואב לי כ"כ אז איך יעבור שם תינוק. אני בטח התפוצץ מכאבים. (..למרות שאני יודעת שהגוף כמובן מכין את עצמו למעבר התינוק בתעלה , פתיחה של 10 אצבעות וכו'...) אבל אם החדרת אצבע אחת מכאיבה לי כ"כ אולי כל העסק שלי שם נורא צר ומכווץ באופן כללי וזה יכאב לי יותר מלאחרות... בקיצור ניכנסתי לחרדות חבל"ז אשמח לעידוד ... תודה, דידי

14/01/2007 | 18:05 | מאת: צביה רן

שרונה (או דידי), האם אמרת לרופא כמה זה כואב לך? בכל מקרה, את ממש ממש בסוף. צריך לזכור שהלידה מתחילה מהכיוון השני, שאשר עם התקדמות התינוק בתעלת הלידה היא הולכת ומתרחבת. יכול גם להיות שיש לך שם איזו דלקת ולכן הכאבים. אם את מתכוננת ללדת אם אפידורל, סביר להניח שלא תרגישי את הכאבים. מה שכן, אם יבדקו אותך שוב לפני אלחוש, רצוי שתבקשי שיעשו זאת בעדינות. אני מאד מקוה שהלידה קרובה מאד, אם את חרדה אולי כדאי שתקחי תמצית רסקיו רמדי שאפשר לקנות בכל בית מרקחת (בטיפות או בספריי) כדי להרגיע את החרדה שלך, ותוכלי להשתמש בה גם בחדר הלידה, במקרה של לחץ או בהלה או חרדה. התמצית בטוחה לחלוטין לשימוש גם בהריון. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

26/02/2007 | 12:04 | מאת: אורלי

היי גם לי היה סיפור דומה אני בהריון ראשון, בשבוע 34 היו לי צירים והרופא במרפאה בדק אותי (זה היה הפעם הראשונה שנבדקתי בהריון בדיקה וגינלית לראות אם יש פתיחה) זה היה מאד מאד כואב אח"כ הסתובבתי לפחות שעתיים עם כאבים בנרתיק ובקושי יכלתי ללכת גם שקצת שרף לי שם. באותו היום הגעתי למיון יולדות ושם שוב בדקו בדיקה פנימית ואז באמת הרופא אמר שיש פתיחה אבל הבדיקה שלו לא הכאיבה לי בכלל, יש טיפה אי נוחות אבל אח"כ קמתי ולא שרף לי ויכלתי ללכת רגיל, מה שאני חושבת שהכל תלוי בעדינות של הרופא. כמובן חשוב מאד שתרפי את עצמך תקחי כמה נשימות עמוקות לפני שהוא בא לבדוק אותך , תנסי ממש להירגע, לי זה עזר מאד.... שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה