רוצה היריון אבל גם מאוד מפחדת ממנו

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

16/10/2020 | 23:32 | מאת: ליגל

שלום אני מאוד רוצה היריון. חלום שלי להיות אמא. אבל יחד עם זאת אני ממש מפחדת. מפחדת איך הגוף שלי יהיה, מפחדת מהבדיקות,מפחדת מהלידה.מרגישה שזה תוקע אותי. מה עושים עם הניגוד הזה?? המצב ממש מייאש אותי...

26/10/2020 | 14:50 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

צהריים טובים המצב שאת מתארת יכול להתאים להגדרה של טוקופוביה ,מצב בו קיים פחד מהריון ו/או לידה, המייצר מצוקה/פגיעה תפקודית(למשל הרחבת המשפחה). לאחר אבחון מסודר, ניתן לטפל בנושא זה בעזרת טיפול פסיכותראפי (שיחתי) ובמידת הצורך, ניתן לשקול גם טיפול תרופתי. את האבחון והטיפול ניתן לבצע במרפאות ציבוריות או פרטיות העוסקות בתחום בריאות נפש האישה.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה