פחד מלידה שקטה.......................

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

06/10/2020 | 11:26 | מאת: מאיה (שם בדוי)

היי,אני בשבוע 33+4 להריון. ההריון הגיע לאחר טיפולי פוריות . יש לי חרדות איומות למוות בלידה של העובר, אני כל הזמן מדמיינת שאני באה ללדת ואומרים לי שאין דופק/שקרה משהו שחנק את העובר או כל דבר אחר. אין לי עם מי לדבר על זה כי ישר אנשים (ובעלי) אומרים לי : "אל תחשבי מחשבות שליליות" או "למה שיקרה משהו?" אני בן אדם חרדתי בטבעי ולפני הטיפולי פוריות עברנו הפלה בשבוע 11 . אני מרגישה שאם יקרה משהו לתינוק אני יתאבד. איך אוכל להתגבר על זה לקראת הלידה הקרבה? (מיילדים אותי בעזרת השם בשבוע 38 בגלל סכרת הריונית).

06/10/2020 | 12:26 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

צהריים טובים תכני החשיבה כפי שאת מתארת מייצרים מצוקה ועלולים להקשות עלייך להתכונן בצורה יעילה ללידה המתקרבת וההורות הצעירה. מציעה לך לפנות למסגרת טיפול המתמחה בבריאות נפש האישה (קיימות מסגרות ציבוריות או פרטיות) על מנת שיהיה אפשר לעזור לך למצוא דרכי התמודדות יעילות עבורך -קיימות אפשרויות טיפול שונות ויש להתאימן לצרכייך והעדפותייך. חשוב לפנות לטיפול בהקדם לאור שבוע ההריון המתקדם. בברכה דר'גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה