האם התקפי חרדה מזיקים לעובר

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

18/10/2019 | 14:04 | מאת: דנה

שלום, קראתי לא אחת בפורום זה שהתקפי חרדה עלולים להזיק לעובר. מה בעצם הסכנה לעובר? האם התקפי החרדה יכולים להשפיע על ההתפתחות שלו?

23/10/2019 | 11:44 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב מדובר בשאלה מורכבת. אנסה לפשט את העניין. הפעלת מערכת הסטרס בהריון( למשל באישה הלוקה בהפרעת חרדה) עשויה להשפיע על התפתחות העובר מאחר והעובר נחשף לחומרים שונים המופרשים על ידי האם במצב זה. תוצאות החשיפה תלויות במשך ועוצמת החשיפה, שלב ההריון בו נחשף העובר ועוד. נתונים אלה יחודיים לכל אישה ולכן יש לשקול כל מקרה לגופו. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

02/11/2019 | 07:55 | מאת: דנה

תודה רבה. האם תוכלילספר באופן כללי מה יודעים על השפעת התקפי חרדה בשליש השלישי? גם מידע כללי יעזור. למשל- אישה שסובלת מהתקפי חרדה, בערך אחת ליום, התקפים די מינוריים (דפיקות לב מהירות, מעט סחרחורת, בחילה קלה) למשך כשעה, למשך כל השליש השלישי...? אני מנסה לשקול התמודדות לבד מול עזרה תרופתית, ומידע כללי יעזור לי בישקולים.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה