לא מצליחה לישון ולהירגע

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

20/02/2019 | 02:03 | מאת: אני

שלום שבוענ33 ושליה קדמית . אני בחרדות מתמשכות מתחילת ההריון. כל פעם זה משהו אחר. פעם זה בגלל ירק שאולי לא נשטף טוב פעם בגלל שינה על צד שמאל ושאני לא מרגישה את העובר. הפכתי להיות אובססיבית לשטיפת ידיים אחרי כביסות ובישול. וחרדתית מאוד כשהילד הקטן חוזר מהגן עם חול בנעליים בגלל טוקסופלסמה יש לך טיפים איך להירגע?

21/02/2019 | 14:00 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב חרדות כפי שאת מתארת רווחות בהריון ובסיסן הוא כנראה בשאיפה שלנו כאמהות להגן על ילדנו. הבעיה נוצרת כאשר המנגנון "יוצא משליטה" והחרדה הופכת נוכחת באופן משמעותי בחיינו, מייצרת מצוקה ולעיתים פגיעה בתפקוד. במצבים אלה עשוי לסייע טיפול מסוג קוגנטיבי התנהגותי. מציעה לפנות למטפל/ת המתמחים בנשים הרות.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה