התקף חרדה או בעיה רפואית או שניהם?

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

04/10/2018 | 20:16 | מאת: שירלי

שבוע 21+6. השבוע התחילו כאבי שיניים ולסת רציניים (מטופלת במוקסיויט ואקמול). יום לפני תחילת הטיפול בכדורים הכאבים היו חזקים מאוד ולא יכולתי לישון. מאז- שלושה ימים (שני לילות) עם הכדורים מתקשה לישון כשנשכבת תחושה של בחילה/קוצר נשימה ואם מצליחה להרדם מתעוררת עם תחושה כזו כעבור 30-45 דקות... יוצא שישנתי 4.5 שעות בסהכ בשלושה לילות האחרונים.... האם הסיבה היא רפואית או שזו חרדה לפי התיאור? כן אציין שאני כיום חוששת להירדם או לנסות להירדם כתוצאה מ״ההתקף״ קימה /התעוררות . אשמח לכל עצה וסיוע שניתן.

07/10/2018 | 08:44 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום שירלי התלונות שאת מתארת עשויות להתאים לחרדה,אך חשוב לשלול גם מצבים רפואיים העלולים להוות בסיס לתלונותייך (למשל הפרעה בתפקודי בלוטת התריס) . מציעה לגשת לרופא המשפחה ולהבדק.במידה ולא ימצא גורם, כדאי לפנות ליעוץ לגבי טיפול בחרדה בהריון לאיש טיפול המתמחה בתחום בריאות הנפש של האישה. מעבר לכך,לעיתים גם אם נמצא גורם גופני לבעיה, מתפתחת חרדה סביב התחושות הפיזיות וגם אז מומלץ לפנות להתייעצות על מנת להוריד את רמת החרדה. בהצלחה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה