מבקשת דרכי סיוע לחרדות בהריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

18/07/2018 | 20:26 | מאת: שחר

ד"ר שלום אני בתחילת הריון לאחר הריון שנפל ואמא לילדה ( 4.5). שני ההריונות שקדמו לנוכחי ( וגם הנוכחי) מלווים בחרדות איומות בעיקר לגבי בריאות התינוק. חרדת הלידה לא על הפרק כי אני רוצה קיסרי. איני יודעת כיצד אשרוד מבחינה נפשית את ההריון ( שהוא גם הריון בסיכון גבוה). הריוני הראשון לא היה בסיכון וגם אז היו חרדות. מאז ההפלה והסיבות בגינן ההריון הנ"ל וקודמו הינם הריונות בסיכון גבוה החרדות גברו שבעתיים. בעבר שמעתי על קבוצת תמיכה להריוניות- האם גם היום קיים דבר כזה? האם יש סיוע לחרדות קשות בהריון ? ( כמובן בתוספת תשלום). אשמח לכל עזרה

08/08/2018 | 14:46 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שחר שלום ראשית סליחה על העיכוב בתשובה.חרדה הינה תופעה נפוצה בהריון והטיפול בה הינו בעל חשיבות. יש מגוון דרכי טיפול בחרדות בהריון. שיטות הטיפול השונות יכולות לכלול טיפול פסיכולוגי בשיטות שונות ובאופן פרטני או קבוצתי. ניתן גם להתאים טיפול תרופתי הניתן לנטילה בהריון. את הטיפול ניתן לקבל במסגרות ציבוריות (כגון השירות לבריאות נפש האישה באיכילוב), או פרטיות. בהצלחה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה