חרדות בהריון- נזקים אפשריים?

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

05/06/2017 | 10:27 | מאת: .מאי

שלום, אני בהריון ראשון, בחודש השביעי. לאורך ההריון סבלתי מחרדות רבות ומלחץ רב. רציתי לדעת- מהם הנזקים שיכולים להיגרם כתוצאה מכך? האם יש סכנות? יש לציין כי התחלתי טיפול אך אני מעוניינת לדעת מהם הסיכונים האפשריים. תודה רבה

19/06/2017 | 09:41 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום מאי השפעת מתח על התפתחות העובר, תלויה במספר רב של גורמים, כולל רמת המתח, גורמים מגנים ועוד. לא נכון לתת תשובה כללית לגבי הסיכוניים האפשריים מאחר והמצב משתנה ממטופלת למטופלת ומעובר לעובר והמחקרים בדרך כלל מתייחסים לממצאים שיש להם משמעות סטטיסטית ולא בהכרח נכונים למצבך ומצב ילדך. כל עוד את נמצאת בטיפול ומעקב הריון סדיר, כל חריגה אם תהיה כזו אמורה להיות מאותרת במסגרת זו. בהצלחה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה