הצילו!!! בעיה שקוראת לי מידי בוקר
דיון מתוך פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות
שלום רב לכולם. כמעט בכל בוקר קורה לי את אותו הדבר עם הבת הבכורה שלי. יש לי שתי בנות: הגדולה בת שנה ו- 10 ח' והקטנה בת 10 ח'. שתיהן קטנות מאוד, אבל הגדולה החלה את תהליך העצמאות שלה וזה לפעמים משגע אותי. בכל בוקר אנחנו אוכלות ארוחת בוקר, אני שמה אותן לשחק ובינתיים מסדרת עגלה כדי לצאת איתן לטיול היומי שלנו. היום כבר בארוחה היא התחילה לזרוק אוכל לריצפה. אמרתי לה לא לזרוק, והיא ענתה לי שהיא זורקת לכלבה שלנו. הסברתי לה שלכלבה יש אוכל ולא זורקים לה אוכל. היא הסתכלה עליי וזרקה שוב את פרוסת הלחם. היא עשתה זאת ממש במכוון לראות מה אעשה. לקחתי אותה כמו שהיא ושמתי אותה בלול להרגע. אחרי כמה דקות שיחררתי אותה, החלפתי לה טיטול ואמרתי לה שהיא יכולה לשחק. לאחר שלוש דקות ראיתי אותה רוכבת על אחותה הקטנה. והקטנה בוכה. שוב לקחתי אותה ושמתי בלול. עכשיו היא בלול כבר 10 דקות ואני לא יודעת אם לצאת איתן לטיול או לא. כי טיול זה פרס. ולא מגיע לה פרס. מצד שני הקטנה חייבת לצאת להתאוורר וזה לא פייר כלפיה. מה עושים??? תודה.
לביאה שלום! הבת הגדולה שלך זקוקה לתשומת לב והיא תעשה הכל על מנת שתעשי זאת, היא אמנם הבת הגדולה שלך אבל אל תשכחי שהיא עדיין קטנה, ועדיין אינה יודעת את הגבול שבין מותר ואסור, אם תענישי אותה בגלל מעשים שהיא עושה לאחותה הקטנה היא סביר להניח תגדל בתחושת קיפוח, אני ממליצה לך לשתף אותה יותר במה שקורה מסביב לאחותה הקטנה, תני לה להרגיש שהיא האחות הגדולה,ושיש לה אחריות כלפי הקטנה, ולגבי האוכל זה יעבור עוד לא ראיתי ילד בגיל הזה שלא זורק את האוכל מהשולחן בשביל לקבל תשומת לב, זה הכל עיניין של זמן,בהצלחה.
בגלל שאני מטפלת בהן בבית, הגדולה מקבלת המון תשומת לב - הרבה יותר מהקטנה. היא גם מגישה לי עזרה בטיפול בה. כשהקטנה בוכה היא מיד רצה לתת לה בקבוק מים, עומדת ומחזיקה את הבקבוק. אני נוטה להשאיר אותן הרבה ביחד גם אם אינני בסביבתן, כדי להראות להן שאני סומכת עליהן. אך הרבה פעמים הגדולה מנצלת את חולשתה של הקטנה, ובעצם רוצה להראות לה מי השולטת פה בבית. אני מבינה שזה עיניין של ביסוס המקום שלה במשפחה, אך האם לא צריך להעניש אותה כאשר היא פוגעת באחותה? אני חושבת שכן צריך להעמיד לה את הגבול הזה.