שחפת ומעקב צילמים

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

20/03/2012 | 20:51 | מאת: עדי

בת 31 ברקע שחפת ריאתית שטופלה לפני 4 שנים(טופלתי רק ב2 אנטיביוטיקות מתוך ה4 עקב אי סבילות לאיזוניאזיד). מפורטים מטה פענוחי הצילומים ב2009 וב 2011..אשמח לדעת האם זה אומר שהמצב זהה/הוחמר/הוטב (לא ברור לי מה הם שינויים פיברוטיים?אינטרסטיצילאים<) בצילום ריאות מ 2009: מוקד רך קטן (ידוע מצילומים קודמים) בפסגה משמאל - האם בוצעה המשך בירור? פרט לכך אין עדות לתסנין או גודש. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. צל הלב ומדיאסטינום אינם מורחבים ב8.2011: בפסגה של הריאה השמאלית מודגמים מספר מוקדים והצללה סמיכה בלתי אחידה ( ייתכן שינויים פיברוטיים) . כמו כן , מודגמת התעבות פלאורלית בפסגה שמאלית. אין לראות מוקד או תסנין ריאתי חדש. ללא עדות לתפליט פלאורלי . המיצר ושערי הריאות לא מורחבים וב 3.2012: בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: 06/08/11. הצללה כתמית בפסגה שמאלית, יכולה להתאים לשינויים אינטרסטיציאליים, יתכן שחפתיים. בהשוואה לצ. הקודם ההצללה פחתה. אין לראות תפליט או גודש. צל הלב אינו מורחב תודה!!

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפני שאלתך לפורום "מחלות ריאה" http://www.doctors.co.il/forum-5017 צוות האתר

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)