ייעוץ לגבי נקסין 500

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

21/08/2009 | 06:50 | מאת: אור

שלום, לאחר ביקור אצל רופא אורטופד שאבחן אצלי דלקת בעצב בגב תחתון (שגרמה לנפיחות בברך), כתוצאה מנעילת סנדלים ללא המדרסים שהותאמו לי, קיבלתי מרשם ל Naxyn 500 - Naproxen 500 mg 30 כדורים למשך 15 יום. הוא אמר שאחרי נטילת הכדורים בוקר וערב במשך 8 ימים עלי לעשות הפסקה ולראות אם הנפיחות ירדה, אבל לא הסביר לגבי ההמשך. שאלתי הראשונה היא האם יש אפשרות שהדלקת תעבור לבד בלי לקחת שום כדורים, או כדורים עם פחות תופעות לוואי, או מדבקות שמשחררות חומר פעיל למקום הדלקת? אם עלי לקחת את הכדורים, האם להמשיך אחרי 8 ימים כדי לסיים את הטיפול או שאפשר להפסיק לגמרי אחרי 8 ימים אם באמת הכדורים עוזרים. ושאלה נוספת, עד כמה חשוב להימנע מאלכוהול לסוגיו בתקופת הטיפול, האם אין לשתות בכלל או שאפשר בכמות סבירה? ובנוסף איך למנוע נזק לקיבה ע"י אוכל סותר חומצה? כמובן שחזרתי למדרסים עד כמה שאפשר, אבל מה עוד ניתן לעשות כדי למנוע נזקים לגב ולרגליים? תרגילים מיוחדים וכו'? הרופא המליץ על שחיית גב, אך מנוי לבריכה זה לא דבר זול בימינו... אודה לכם מאד על תשובה מהירה, בינתיים אני לא מתחילה את הטיפול כי יש יותר מדי תופעות לוואי ואני לא רוצה לקחת אם אין צורך חיוני.. תודה רבה, אור

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפני שאלתך לאחד מהפורומים העוסקים באורתופדיה או לפורום יעוץ תרופתי. צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)