טרג'ימינל נורלוגיה

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

29/07/2009 | 10:47 | מאת: רוחה

בתי בת ה-37 סובלת מטרג'ימנל נורלגיה.המשמעות היא שהיא סובלת מכאב פנים קשה בצד שמאל של הפנים באיזור הלסת העליונה והתחתונה. הכאב הוא נוירופתי עם טריגרים כמו דיבור, אכילה, אפילו בליעת רוק. כל הדברים הללו מעוררים את העצב וגורמים לכך שיישלחו כמו פולסים חשמליים לאזור הלסתות. כמובן, שהכאבים מגבילים אותה מאוד ויש ימים בהם אינה מסוגלת לדבר ואפילו לא לבלוע רוק או לשתות. בתופעה זו אין חסרים נוירולוגיים - כל הבדיקות הנוירולוגיות שערכה אצל כל המומחים יצאו תקינות לחלוטין. למחלה יש תהליך. ישנה תקופה שהיא סובלת ממנה במשך כמה חודשים רצופים ויש חודשים שהיא פשוט נעלמת כלא הייתה ובתקופה זו אין כאבים לחלוטין. במהלך 7 השנים הייתה אצל כמה רופאים הכי מומחים בתחום כמו ד"ר רפפורט, ד"ר מוסק, ד"ר דור ועוד שאינני זוכרת את שמם. כולם הגיעו לאותה אבחנה בדיוק. הם שלחו אותה ל-MRI והכל יצא תקין לחלוטין. ההמלצה היתה טיפול בטגרטול היו תקופות שהגיעה גם ל-1000 מ"ג ליום ועדיין סבלה מכאבים עזים. יש לציין, כי כל הרופאים אצלם הייתה המליצו כי בשל גילה הצעיר ומשום שהטגרטול לא השפיע עליה, על ניתוח. כל השנים דחינו את רעיון הניתוח. לפני כשנה וחצי הגיע בתי לד"ר צבי ישראל מבי"ח הדסה עין כרם שהמומחיות שלו היא בטרג'ימנל נורלגיה. ד"ר ישראל שילב ביחד עם הטרגרטול תרופה נוספת בשם ליריקה. לאחר מספר שבועות בהם נטלה את הליריקה עם הטגרטול הייתה הטבה משמעותית והרגישה הרבה יותר טוב. לאט לאט עם הזמן ובתהליך ארוך הורידה את הטגרטול שגרם לה לתופעות לוואי קשות שכבר לא עמדה בהם ונטלה את הליריקה בלבד. לליריקה יש גם תופעות לוואי של סחרחורות, איבוד שיווי משקל, עייפות גדולה אבל זה מתגמד לעומת הכאבים העזים של התופעה. במהלך השנה האחרונה היו לה שלושה חודשים של שקט תעשייתי בהם לא סבלה מכאבים ובעקבות כניסה להריון לא מתוכנן הפסיקה את הליריקה. (בשבועות הראשונים להריון כן לקחה את הליריקה שהיא תרופה מסוכנת מאוד לעובר). ההריון נמשך 15 שבועות במהלכם לא סבלה מהתופעה. לקראת סוף ההריון שהסתיים לצערי בגלל מות העובר התחילו שוב כאבים עזים והתחילה טיפול מיד בליריקה. היתה הטבה לזמן קצר מאוד. כיום היא סובלת מכאבים עזים. נוטלת את התרופה שאינה עוזרת גם במינונים גבוהים והחליטה שאין מנוס מניתוח. בשבוע שעבר נפגשה עם ד"ר ישראל צבי שגם המליץ על הניתוח עקב הממצאים הקליניים ועקב זה שהתרופות אינן משפיעות עליה. ד"ר ישראל צבי התייעץ עם הקולגות שלו משום שאין זיהוי חד משמעי של הלחץ על העצב. הקולגות כולם המליצו כן לעבור את הניתוח. לדעתם כשיפתחו אז יראו את הדברים בצורה יותר ברורה. הניתוח נקבע לסוף חודש אוגוסט ובתי נחושה בדעתה לעבור את הניתוח. קיבלתי המלצה של רופא ללכת לייעוץ לד"ר ודים קרפוב שהינו מומחה בנוירולוגיה כאב ושיקום העצב. הוא עבר על בדיקת ה-MRI ושלל לגמרי את האפשרות לעבור את הניתוח. לדעתו אין שום מימצא שאכן מעיד כי יש כלי דם שיושב על עצב. הוא מזהה בצקת ותהליך דלקתי בעצב החמישי. באמת בהשוואה לצד ימין של הפנים רואים בבירור כי העצב עבר איזשהו תהליך של איסכמיה ויש בו פגיעה. הוא ממליץ על טיפול באמצעות לייזר וגלי רדיו. הוא בכלל חושד במחלה אחרת שנקראת WEGENERS GRAMILOTOSIS שמשפיעה על העצב. לטענתו הוא טיפל בהרבה אנשים עם התופעה ושיש לו אחוזי הצלחה גדולים. הוא סיפר שהוא גם עוזר לחולים שעברו אירועים מוחיים, חולי סרטן וכו'. הבת שלי מאוד מבולבלת והאינטואיציה והשכל הישר אומרים לה ללכת על ניתוח אצל ד"ר צבי ישראל. היא מאוד סקפטית לגבי דרכי הטיפול שהציע לה ד"ר קרפוב הטוען שתוך שלושה-ארבעה חודשים תראה את תוצאות הטיפול. כאמא, אני חרדה מאוד לניתוח בפרט כשאין שום מימצאים ב-MRI. הייתי מאוד מבקשת התייעצות עם מומחה בתחום שייעץ ויסביר לי האם עליה לעבור את הניתוח או לנסות את הטיפול אותו מציע ד"ר קרפוב. בתודה מראש, רחל כרמי נייד: 054-6302839

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפני שאלתך לפורום נוירולוגיה. צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)