שאלה

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

18/01/2009 | 23:40 | מאת: תוהה

אם, כפי שלמדנו הערב, שלושת המנהלים של פסיכולוגיה קלינית עוזבים ביחד בסוף החודש, מה יעלה בגורלו של הפורום?

19/01/2009 | 10:11 | מאת: יעל

בוקר טוב למערכת דוקטורס, רציתי לחדד נקודה מסויימת אך תחילה אציג את עצמי. אני סטודנטית לפסיכולוגיה קלינית, בשנת ההתמחות השנייה. במהלך כל הלימודים בכלל, ובקלינית בפרט, מודגשת חשיבות הקשר בין המטפל למטופל, הברית הטיפולית והאמון. נכון כי הפורום אינו טיפול, ואינו גורם מטפל וככזה אינו נושא באחריות כלשהי. אך יחד עם זאת בפורום משתתפים בני אדם. כאלו העוסקים ברוב שעות ימיהם בנפש האדם. ואחריות אולי אין, אבל מה לגבי הגינות? מה לגבי אנושיות? ברור לי מאוד כי מנהלי הפורום עשו ועושים מלאכתם נאמנה, תוך שילוב הפורום בלוח הזמנים העמוס ממילא של פסיכולוגים קליניים, וברור כי הפורום הוא עבודה קשה, תובענית, לפעמים טובענית, אך לא ברורה לי כלל התנהלותם של כל שלושת המנהלים לאור הודעת הנטישה מאמש. כן, זו אינה הודעת פרידה כי אם הודעת נטישה. פרידה מתבצעת באופן שונה, אולי לא באופן הדדי, אך באופן כזה שמכבד את הצד השני, משאיר אותו עם תשובות יותר מאשר עם שאלות, ורצוי גם עם מבט בגובה העיניים ולא מבט מתנשא כפי שבא לידי ביטוי בהודעתם אתמול. מהמעט שלמדתי, ואני מניחה כי כל שנות הפרקטיקה שלי יהיו לימוד מתמשך, לא כך עוזבים אנשים, לא כך עוזבים משימה, לא כך משאירים מאחור שובל של אנשים שאתם מהווים חלק מחייהם. יכול להיות שהמנהלים לא כך תיארו את עבודתם בפורום, ומקריאה בו בשנה האחרונה הבנתי כי היו מנהלים שקיבלו עשרות פניות למייל האישי, לטלפון הנייד וכי הדבר הגדיש את הסאה. מנהלי הפורום עוזבים אחד אחרי השני, משמע, משהו בהתנהלות הפורום אינו כשורה. במבט מהצד לא קשה להבחין ביחסי תלות חזקים שנבנו, ושוב, אין לי ספק כי הדבר הקשה עליהם מאוד. אבל, והאבל הוא גדול, זוהי עבודתם, זו מחוייבותם, ואם אינם יכולים לעמוד בה טוב יהיה אם יספקו תשובות ולכל השאלות שעלו אמש בפורום. נטישה מטבעה משאירה הרבה מאוד אנשים עם רגשות אשמה, עם תהיות והאשמה עצמית. טוב יהיה אם מעבר ליכולות הפסיכולוגיות של מנהלי הפורום, שאינן מוטלות בספק, ייספקו גם תשובות קונקרטיות. בין אם הן כאלו המטילות את האחריות עליהם או על מישהו אחר. אך לא ייתכן להסתתר מאחורי אמירות פסיכולוגיות כגון "נהיה כאן כדי לעבד את הפרידה" ולא לתת תשובה ברורה לשאלה "למה". יעל

ניהול הפורום נעשה בהתנדבות ואין אנו יכולים לאלץ אף אחד להמשיך ולנהל פורום. אנחנו כבר עכשיו מחפשים מחליפים לניהול הפורום. צוות האתר.
מסוף החודש הפורום ישאר במצב "קריאה בלבד" עד שימצאו מחליפים לניהול הפורום. צוות האתר.
19/01/2009 | 22:54 | מאת: תוהה

אז המשמעות היא שלא תהיה אפשרות לכתוב הודעות חדשות? רק לקרוא את מה שקיים וזהו?

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)